Humanost na delu: Učenici i nastavnici GTŠ „Neimar“ šiju maske za svoje sugrađane

NIŠ

   Učenica IV razreda Građevinske tehničke škole „Neimar“ Jelena Todorović odlučila je da u ovim kriznim trenucima ne sedi skrštenih ruku, već se kao volonterka odazvala Štabu za vanredne situacije. Pored učenja i redovnih aktivnosti, Jelena zajedno sa majkom šije zaštitne maske i prosleđuje ih onima kojima su potrebne.

  U ovu humanu akciju uključila se njena škola  i obezbedila i donirala materijal koji će ova vredna devojka upotrebiti za izradu preko 500 zaštitnih maski.

  „Veoma smo ponosni na našu učenicu koja na ovaj način pomaže našim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Mi smo u dogovoru sa njom i njenom majkom donirali potrebnu opremu, odnosno materijal koji je potreban za izradu zaštitnih maski. Očekujemo da za dva dana bude sašiveno preko 500 maski, koje ćemo dalje distribuirati onima kojima su one najneophodnije”, kaže direktor Građevinsko-tehničke škole “Neimar” u Nišu, Sreten Vasić.

Solidarnost u kriznim situacijama: Jelena Todorović šije maske za ljude kojima su najpotrebnije

    „U ovu humanu akciju uključiće se i nastavnica srpskog jezika ,Snežana Lazić, koja takođe šije zaštitne maske“, dodaje direktor škole, Sreten Vasić.

     Pored ove akcije, škola pomaže i učenicima koji zbog nezavidne materijalne situacije ili tehničkih mogućnosti nisu bili u stanju da prate nastavu na daljinu.

   „Kada je u pitanju rad škole u ovim vanrednim okolnostima, moram da izrazim zahvalnost nastavnicima koji su veoma ozbiljno i profesionalno shvatili ovakav način rada na daljinu, pohvaljujem i učenike za koje imam informaciju da su veoma aktivni kada je rad u pitanju. Uspeli smo da se prilagodimo, da ublažimo nevolje koje su nastale. Za učenike koji nemaju tehničke mogućnosti, obezbedili smo tablet-računare  koje im pozajmljujemo, za pojedine učenike štampamo materijal koji mogu preuzeti u školi, a s obzirom na probleme u prevozu, od sutra ćemo takvim učenicima početi da šaljemo materijal poštom”, kaže direktor Vasić.

     Informacija i za sve učenike i roditelje, da ukoliko im je potrebna pomoć psihologa, mogu da se obrate svakog radnog dana od 11 do 13 časova na telefon 063/19-33-556, kao podrška učenju i snalaženju u ovoj specifičnoj situaciji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare