Sportistkinji iz Niša u vreme epidemije pomaže američka porodica

NIŠ – SRBIJA – NJUJORK

Viktorija Mišeljić (22), srpska reprezentativka u fudbalu iz Niša, i nekada igračica Mašinca, ostala je zbog korona virusa “zarobljena” u kampusu Ferla Dikinson Univerziteta u gradu Tinek u američkoj državi Nju Džersi. U pomoć joj je  pritekla saigračica iz univerzitetskog tima, Amanda Fidžerald. Porodica ove mlade Amerikanke pružila je dom Viktoriji u Njujorku i brinuće se o njoj sve dok se epidemija ne završi. Viktorija je kazala da joj je bilo teško u kampusu u kojem ima inače tokom školske godine više hiljada studenata, a sada ih je ostalo samo tridesetak.

                           “Bila sam sama u sobi, a jedva da sam koga viđala u toku dana. Imali smo obezbeđenu hranu u kafeteriji, ali smo morali da jedemo sami u svojim sobama. Čula sam se sa Amandom i kada sam joj ispričala kako mi je u kampusu, rekla mi je da se pakujem, da dolazi po mene sa roditeljima. Posle sat i po već su bili u kampusu”, rekla je Mišeljić.

       Ova mlada niška sportistkinja  je jedna od najboljih studenata Ferla Dikinson Univerziteta, sa prosekom ocena 4,00, što je ekvivalent za naših 10,00. Ona je veoma zahvalna porodici Fidžerald na pomoći i gostoprimstvu.

     “U kampusu sam mogla da ostanem do završetka epidemije, ali su sa univerziteta svim studentima savetovali da što pre odu odatle jer je Tinek jedno od mesta sa najviše obolelih od korona virusa u državi Nju Džersi. Nisam imala gde da odem, zato što u Americi nemam rođake, a nisam mogla da se vratim kući u Niš, zato što su letovi za Evropu obustavljeni”, rekla je Mišeljić.

Viktorija Mišeljić

        Opisujući situaciju u Njujorku srpska fudbalerka kaže da su i u Njujorku na snazi mnogobrojne mere koje imaju za cilj suzbijanje epidemije.

       “Iz kuće izlazimo samo kad baš moramo. Nedostaju nam treninzi, ali na našu sreću u kući je veliki podrum, pa tu vežbamo da bi ostale u kondiciji. Amandina mama kuva i to me podseća na kuhinju moje mame. Amanda, njena majka, otac i sestra trude se da se osećam kao kod svoje kuće”, rekla je Mišeljić, dodajući da sada ima samo jednu želju, da Amandi uzvrati gostoprimstvo i leto provedu u Nišu.         

            Jadranka Mišeljić, majka mlade fudbalerke, je ispričala da je bila veoma zabrinuta za ćerku kada je krenula epidemija virusa korona, ali je odahnula kada je Viktorija otišla kod Amande i njene porodice.

            „Beskrajno sam zahvalna porodici Amande Fitzgerald koja je ugostila moje dete do povratka kući. Pomogli su joj ljudi koje nije nikada pre nije videla“, izjavila je Mišeljić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare