Školski Svetosavski plivački miting

LESKOVAC

U SRC „Dubočica“ održan je plivački miting u sklopu obeležavanja školske slave Sveti Sava uz učešće oko 150 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada. Takmičari su bili podeljeni u četiri starosne kategorije.

Pomoćnik gradonačelnika Stefan Kitanović otvarajući miting ističe da učešće dece na takmičenjima je od izuzetne važnosti za njihovo pravilno odrastanje.

„Ovo današnje takmičenje u sebi spaja negovanje nekoliko fundamentalnih vrednosti kao što su zdravo telo, privrženost hrišćanstvu i čuvanje uspomene na najumnije i najznačajnije Srbe, a Sveti Sava to svakako jeste. Za decu je važno da od sporta izvuku ono što je najbolje zdravlje i fizičke sposobnosti, zdrave životne navike, ispravne stavove, veštine poput odgovornosti, fokusa i koncentracije, ali i sjajna iskustva druženja i putovanja na takmičenja. Zbog svega toga, zadatak svih nas je da deci ulivamo ljubav prema sportu i promovišemo fizičku aktivnost, jer zdrave generacije znače zdravu budućnost jedne države.“

Najboljim plivačima, medalje i zahvalnice za učešće na Svetosavskom turniru, uručila je Brankica Stamenković, gradska većnica, zadužena za obrazovanje i sport.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare