Škola “8.okobar” u programu “Škole za 21.vek”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VLASOTINCE

Osnovnu školu “8. oktobar” u Vlasotincu danas su posetili direktorka za Zapadni Balkan iz British Councila Kler Sirs i rukovodilac za programe na Zapadnom Balkanu iz ambasade Velike Britanije Metju Džordan u okviru projekta “Škole za 21. vek” i pobedničkog rada troje učenika te škole.Njih troje je na poklon dobilo mikro bitove.

Učenici petog razreda Lazar Stanišić, Đorđe Krstić i Milica Pešić su sa svojim nastavnikom matematike Đorđem Pejčićem pomoću mikrobita napravili stimulaciju alarma protiv provalnika.

Učenici petnaest osnovnih škola iz Srbije takmičilo se prošlog vikenda u Beogradu u oblasti novih tehnologija a tročlana ekipa iz Vlasotinca je bila medju tri najbolja tima.

Kler Sirs je istakla značaj ovog projekta u pomoći deci da se priprem za buduće životne odluke i veštine.

Ona je rekla da učenici sami pokazuju veliko interesovanje za učešće u projektu i pokazuju da brže i lakše usvajaju nova znanja zahvaljujući novom načinu učenje.

Dodala je da je ovaj program dizajniran tako da deci pruži mogućnost da rade u skladu sa savremenim dobom, odnosno da razvijaju veštine koje su im potrebne za 21. vek, a to su kritičko i analitičko razmišljanje, programiranje i slično”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Škole za 21. vek” je ambiciozan trogodišnji obrazovni program vredan 10 miliona funti, koji je osmislio i koji sprovodi British Council, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

U okviru ovog programa preko milion učenika na Zapadnom Balkanu uzrasta 10-15 godina naučiće se kritičkom razmišljanju, rešavanju problema i veštinama programiranja.

Ovaj program je vodjen u partnerstvu sa relevantnim obrazovnim institucijama u svakoj od zemalja a učenicima omogućava da uče na zabavan, interaktivan i inovativan način.

Pored sticanja veština kritičkog razmišljanja i rešavanja problema, deca će učiti i praktične veštine programiranja i imaće priliku da vežbaju svoje veštine kroz fizičko programiranje (physical computing).

Kao deo programa, svaka od škola će dobiti određeni broj micro:bit uređaja – džepnih računara koje deca mogu da programiraju i koriste u nizu oblasti radi rešavanja svakodnevnih problema.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare