SK Niš osvojio 1. Kup Srbije u streličarstvu

NIŠ

 Prethodnog vikenda je u Temerinu održano finale 1. Kupa Srbije. Od ove sezone se takmičenje odvija u novom formatu, tako što je zimska sezona obuhvaćena kroz pet rangirnih turnira koji se boduju za Dvoranski Kup Srbije. U vrlo uzbudljivoj završnici takmičenja Streličarski klub Niš je uspeo da sačuva bodovnu prednost stečenu na prethodnim turnirima i zvanično postane pobednik prvog Kupa Srbije, ispred SK Velos (Novi Sad) i SK Pančevo.

                                       Svih 12 takmičara SK Niš koji su ove sezone učestvovali na turnirima Kupa Srbije dalo je svoj maksimum za ovu titulu. Iako je ovaj put akcenat na osvojenoj klupskoj tituli, i u individualnoj konkurenciji takmičari SK Niš imaju zapažene rezultate.

                                      Mihajlo Stefanović je u konkurenciji Olimpijski luk – seniori dominirao čitave sezone, a u finalu Kupa je postavio lični rekord, uz drugi rezultat u istoriji srpskog streličarstva, što mu je donelo zlatnu medalju i titulu pobednika Kupa Srbije.

                                     Treće mesto na tabeli i bronzanu medalju osvojio je Dejan Stojanović, u disciplini goli luk – seniori.

                                     Najbolji srpski streličar kompaund lukom Ognjen Nedeljković je ostao bez medalje, iako nijednom nije pobeđen. Naime, Ognjen nije mogao učestvovati na finalnom turniru tako da je na kraju sezone imao turnir manje od konkurenata, pa je Kup Srbije završio na četvrtom mestu.

                                       Samo deset poena na tabeli nedostajalo je i Danici Nikolić za medalju – bila je na kraju četvrta u disciplini Olimpijski luk – juniorke.

                                   Odlični su ove sezone bili i Dragoljub Majović (6. kod Goli luk – seniori), Luka Grozdanović i Marko Vulić (7. i 8. kod Olimpijski luk – seniori). Svoj doprinos u osvajanju titule su dali takođe Veljko Petrović, Nikola Prodanović, Zoran Marković, Petra Todorović i Predrag Živković.

                                    „Iako oslabljeni odsustvom Ognjena Nedeljkovića, upornošću i timskim duhom smo došli do cilja – osvojili smo Kup Srbije. Ovo je 1. Kup ikada, novi format takmičenja, i ponosni smo što će baš SK Niš ostati upamćen kao prvi osvajač. Iako najveće zasluge za ovu titulu pripadaju treneru Miljku Čoloviću i mladom Mihajlu Stefanoviću, koji je bio dominantan čitave sezone i osvojio najviše bodova za klub, ne treba zaboraviti ogroman doprinos svakog od takmičara. Idemo dalje, već idućeg vikenda nas očekuju Državna Prvenstva, očekujemo da ćemo doneti čitavu kolekciju individualnih titula prvaka Srbije u Niš“, ističu u SK Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare