Situacija sa koronom nepovoljna, otkazan koncert Ace Pejovića

Na svojoj prvoj sednici u 2022. godini članovi Gradskog štaba za vanredne situacije su doneli odluku se Turističkoj organizaciji Leskovac predloži odlaganje održavanje koncerta Ace Pejovića koji se organizuje povodom dočeka Pravoslavne nove godine. Oni su najpre saslušali izveštaj Ivana Sokolovića, direktora Zavoda za javno zdravlje Leskovac, koji je situaciju sa pandimejom virusa kovid 19 ocenio kao nepovoljnu.

„Od poslednjeg izveštavanja Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca stigli su rezultati testiranja za 899 lica, od toga negativno 773, a pozitivna su 126 lica i to: Leskovac 82, Vlasotince 27, Lebane 8, Medveđa 2, Bojnik 6, Crna Trava 1. Novoregistrovani slučajevi sa pozitivnih nalazom su: 75 zaposlenih lica, 22 nezaposlena, 17 penzionera, 7 studenata, 3 učenika, 2 deteta. Pozivamo građane, a posebno mlađu populaciju, upošljenike javnih preduzeća, radnih organizacija, upošljenike škola i fakulteta, velikih trgovinskih i prodajnih lanaca, kao i drugih, da se u što većem broju odazovu vakcinaciji, kako bi se brže došlo do kolektivnog imuniteta.“

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović pomenuo je stanje u bolnici i izneo da je procenat vakcinisanih prešao 50%, ali i kazao da je sve veći broj zaraženih te apelovao da se svi vakcinišu.

„Zbog svega navedenog, verujem da će se svi ostali članovi Štaba za vanredne situacije grada Leskovca složiti, da je u najboljem interesu svih naših sugrađana, institucija zdravstvene zaštite i svih zdravstvenih radnika da se izbegavaju okupljanja kako se ne bi doveo sistem u opasnost. Stoga smo moji saradnici i ja danas zaključili da je trenutno najbolje rešenje da se koncert Ace Pejovića zakazan za 13. januar i doček Pravoslavne nove godine odloži za neki naredni period, neki datum oko 8. marta, odnosno kada epidemiološka situacija bude povoljnija i pogodnija.“

VAKCINISANI

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje do sada je na teritoriji Leskovca 55.052 lica dobilo prvu dozu vakcine protiv kovida (50,01%), drugu dozu je primilo 53.504 (48,6%). Treću dozu primilo je 28.617 lica (25,99%).

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dura
Dura
2 godine pre

e jbg…taman sam planirao korona bolovanje…