Poznat program „Svetosavske nedelje“

VRANJE

U Vranju i ove godine neće izostati tradicionalna kulturno-prosvetna i duhovna manifestacija „Svetosavska nedelja“, 32. po redu.

Programom je predviđeno da manifestaciju u Pozorištu „Bora Stanković“, 21. januara,  otvori gradonačelnik Slobodan Milenković.

Najavljena je i prigodna beseda vladike vranjskog Pahomija i nastup hora Muzičke škole „Stevan Mokranjac“.

Nakon toga u Galeriji pozorišta biće otvorena izložba „Manastiri da su svetlost svetu“, koju priređuje Istorijski arhiv u Vranju.

Drugi dan manifestacije rezervisan je za predstavu „Princ se neće vratiti“, vranjskih glumaca i koncert vokalne grupe „Konstantin“ iz Niša.

Dan kasnije, 24. januara, od 18 sati u Galeriji Narodnog univerziteta biće otvorena izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola, a sat kasnije u pozorištu je planiran program pod nazivom „Učenici Svetom Savi u čast“. Tada će biti organizovana i promocija časopisa učenika osnovnih škola „Srećni dani“ i dodeljene nagrade recitatorima i đacima koji su na literarnom i likovnom konkursu bili najbolji.

Književni kritičar Vladimir Arsenić govoriće na književnoj večeri o stvaralaštvu Zvonka Karanovića, koje je najavljeno za 25. januar u vranjskom pozorištu.

Dhovna akademija eparhije vranjske u Hramu Svete Trojice biće održana 26. januara.

Na sam dan Svetog Save, 27. januara, u Sabornom hramu biće održani sveta liturgija, rezanje slavskih kolača Odbora manifestacije i škola, kao i svečana akademija.

Zaslužnim kolektivima i pojedincima priznanja i nagrade Sveti Sava za 2021. godinu biće uručeni na svečanoj akademiji koja je planirana u 13 sati u sali pozorišta.

Organizacioni odbor uverava da će program manifestcije biti organizovan u u skladu sa merama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za suzbijanje pandemije korona virusa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare