„Sirene“ državno prvenstvo završile sa tri medalje

NIŠ

   Plivačice KCP „Sirene“ iz Niša osvojile su na Državnom prvenstvu za seniore i Državnom prvenstvu za kategorizaciju tri medalje, jednu srebrnu i dve bronzane. „Sirene“ su se takmičile i na Međunarodnom takmičenju u Beogradu – Otvoreno prvenstvo Stari grad, koje održano početkom novembra kada su, takođe, osvojile tri medalje, dve srebrne i jednu bronzanu.

               „ Plivačice KSP „Sirene“ osvojile su drugo mesto i srebrnu medalju na Državnom prvenstvu za seniore u disciplini tim za kategorizaciju i treće mesto u istoj disciplini na državnom takmičenju. Treće mesto i bronzana medalja pripalo im je i u disciplini kombinacija“, kaže Jovana Petrović, predsednica KSP „Sirene“ koja je i trener takmičarske  ekipe, a ovog puta je zajedno sa njima uskočila i u vodu i zaplivala.

                 U klubu su zadovoljni medaljama koje su takmičarke osvojile. U timu su bile plivačice  Jovana Petrović, Katarina Lazarević, Anastasija Živković, Natalija Radosavljević, Natalija Tončić, Nađa Stojanović i Mara Kusalo.

                 „Osvojene medalje su dokaz da je pred ovim mladim plivačicama sjajna plivačka karijera, a uspeh nam je još draži jer su se u kategoriji seniora takmičile i kadetkinje i juniorke iz našeg kluba. One su i malađe, a samim tim i manje iskusne u odnosu na seniorke iz ostalih klubova ali su uspele, i pored toga, da zadovolje kriterijume sudija i popnu se tri puta na pobedničko postolje“, kaže Jovana Petrović.

                   Inače, sinhrone plivačice KSP „Sirene“ su početkom novembra učestvovale i na Međunarodnom takmičenju „X Otvoreno prvenstvo Stari grad“ u Beogardu, gde su u izuzetni jakoj konkurenciji osvojile tri medalje. Srebrom su se okitile u disciplini tehnički duet u kategoriji juniora,  a srebrnu medalju je osvojio i tim  seniora. Treće mesto zauzele su u disciplini slobodni duet- juniori.

                   „Takmičarsku sezonu uspešno završavamo, ali nam je, osim što osvajamo medalje, drago da u našem klubu plivaju devojke koje su članice reprezentacija u pojedinim kategorijama“, ističe Jovana Petrović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare