„Simpova“ Fabrika dečjih krevetića ponovo radi

VRANJE

„Simpo“ iz Vranja posle nekoliko godina obnovio je proizvodnju u svojoj Fabrici dečjih krevetića u Radovnivici.

Ovaj proizvodni pogon koji je nekada radio isključivo za izvoz i najvećeg trgovca nameštajem na svetu „Ikeu“, sada je ponovo na nogama.

Vlada Srbije i Ministarstvo privrede podržali su vranjski „Simpo“ da na ovom području juga Srbije obnovi proizvodnju. Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji sa nemačkom kompanijom „Mobi nameštaj“, celokupna dvogodišnja proizvodnja, biće plasirana na zapadno tržište.

Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, koji je prisustvovao zvaničnom početku obnove proizvodnje je istakao da će od ovog trenutka biti u funkciji konsolidacije i sanacije „Simpa“ u finansijskom i poslovnom smislu.

„Sa druge strane za državu i Ministarstvo privrede jako je važno da 42  radnika radi. Za malo Trgovište to je svakako puno. Za iznos poreza i doprinosa njihov budžet će biti bogatiji. Kupac je naišao u pravo vreme. Verujem u „Simpo“ i mislim da će se u pristojnom vremenskom roku videti u privrednom mozaiku Srbije tamo gde mu je i mesto. Jako je bitno da „Simpo“ sve svoje obaveze koje ima predviđene UPP može da izmiruje“, rekao je Stevanović.

Generalni direktor „Simpa“ Slađan Disić je izjavio da su u naredne dve godine na osnovu tog kupoprodajnog ugovora napravili program proizvodnje i plan rada.

„Pokrenuli smo proizvodnju, 42 ljudi vraćeno je u fabriku i oni imaju obezbeđen posao u naredne dve godine. Oni će  raditi u jednoj smeni na proizvodnji širokog asortimana krevetaca kao i ostalog dečjeg nameštaja. Nadamo se da su radnici nakon dve godine pauze izvukli pouku i da će znati da cene napore matične firme koja je u saradnji sa državom uspela da obezbedi finansijska sredstva za početak proizvodnje“, rekao je Disić, koji je najavio prijem još 20 radnika.

„Simpo“ je obezbedio repromaterijal i pripremio mašinski park za proizvodnju kreveta na sprat od punog drveta i sa ekološkim materijalima.

„Mi uglavnom izvozimo na tržišta zapadne Evrope, a „Simpo“ smo izabrali zato što je sigurna firma koja poseduje kvalitet i stručnost. Uverili smo se da poseduje i tehnologiju koja može da upotpuni ono što je nama potrebno“,  izjavio je predstavnik nemačke kompanije „Mobi nameštaj“, Dejan Knežević

U fabrici u kojoj će godišnja proizvodnja iznositi milion i 200 hiljada evra radnici su prezadovojni što su se vratili na posao i što ovde vide budućnost.

Za nerazvijeno Trgovište kojoj pripada Radovnica obnavljanje proizvodnje u pogonu vranjskog „Simpa“ je od velikog značaja, kaže predsednik opštine, Nenad Krstić.

On je dodao da je lokalna samouprava na raspolaganju fabrici za sve što je neophodno, jer u „Simpu“ vidi partnera.

Fabrika dečijih krevetića osnovana je 1988. godine, a potpuno je rekonstruisana i tehnološki modernizovana 2009. godine

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare