Osmaci nezadovoljni testom iz matematike

VRANJE

Test iz matematike u okviru završnog ispita osmacima u Vranju je bio znatno teži od zadataka koje su rešavali u okviru provere znanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika.

Učenici, koji su za rešavanje testa imali dva sata, ističu da su posebno bili teški poslednji zadaci na testu koje nisu ni rešili.

“Nisam uradio poslednja dva zadatka. Test iz srpskog je bio mnogo lakši.  Ne znam šta da kažem kakva su mi očekivanja, dok ne vidim rezultate. Želim da upišem gimnaziju. Od petog do osmog razreda sam imao odličan uspeh”, kaže učenik M.G. iz OŠ “Vuk Karadžić” u Vranju.

Na pitanje da li je na testu iz srpskog znao odgovor na pitanje šta znači “kompromitovati”, rekao je da je zahvaljujući tome što se rukovodio zdravom logikom, zaokružio tačan odgovor. Posle rešavanja testa iz srpskog uglavnom se priča o tome kako većina učenika nije znala šta ta reč znači.

Učenica M.M. iz iste škole niije zadovoljna kako je uradila test iz matematike. Dok je iz srpskog uradila sve, iz matematike od 20 zadataka na 15 je odgovorila. Kaže da su joj najteža bila četiri poslednja zadatka.

Posle današnjeg testiranja većina đaka iz ove škole je izašla nezadovoljna,  ističući da je probni test bio daleko lakši.

U sredu osmaci polažu kombinovani test. U Vranju je 980 učenika koji polažu završni ispit.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare