Simpo na stabilnim nogama

VRANJE

„Za Simpo iz Vranja mora da se pronađe sigurni i pouzdani privatizacioni partner, jer je ovo kredibilna firma. Ima zainteresovanih ali je sada najbitnije da se firma restruktuira i unapredi poslovanje“, rečeno je nakon posete predstavnika Ministarstva privrede i drugih državnih institucija ovom kolektivu.

U delegaciji koja je obišla „Simpove“ Fabrike nameštaja i tapetarije u Vranju su bili Milan Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Ugričić pomoćnik ministra privrede, Dejan Vukotić, direktor Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza i Slađana Backović direktorka Republičkog fonda za razvoj.

„Oduševljen sam onim što sam video, posebno ako se zna u kakvoj je situaciji Simpo bio pre izvesnog vremena. Sve pohvale za menadžment”, rekao je Trivunac.

” Vladi Srbije veoma je stalo da u ovom kolektivu situacija bude što bolja, da pogoni rade, s obzirom da je ovaj privredni kolektiv, jedan od najznačajnijih na jugu Srbije. Vlada, resorno ministarstvi i druge nadležene institucije će i dalje pomagati Simpo i to preko Fonda za razvoj i Agencije za finansiranje izvoza. Nadamo se da ćemo u narednom periodu zaokružiti postupak restrukturiranja Simpa i zavisnih preduzeća, kao što su „Cveće“ i „Kondiva“, koja nemaju dodirnih tačaka sa osnovnom delatnošću matice. Cilj nam je da do kraja godine finansijski stabilizujemo firmu, izmirimo dugovanja prema radnicima. Putem jeftinih kredita za obrtna sredstva i grantima preko Fonda za razvoj i Agencije država će i dalje podržavati Simpo“, dodao je on.

„Apsolutno nam je cij nam da zadržimo broj zaposlenih. Imamo dosta poslova na opremanju hotela i poslovnog prostora kao i dosta kupaca naših proizvoda u zemlji i inostranstvu. Najbitnije je da se Simpo stabilizovao, da funkcioniše, redovno isplaćuje zarade, 12. i 26. u mesecu, izmiruje sve obaveze prema lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima.

“Simpo je zahvaljujući novom proizvodnom programu prepoznatljiv na tržištu. Zaposleni u firmi mogu imaju potpunu sigurnost. Simpo je na stabilnim nogama, za to postoji prodrška Vlade i nadležnog ministarstva“, rekao je generalni direktor Slađan Disić.

On je podsetio da Vlada pomaže i podržava Simpo kroz jeftine kreditite koje vraćaju. Krajem prošle godine uz pomoć Agencije je vraćeno 16 miliona evra kredita  komercijalnim bankama.

Simpo je postao prepoznatljiv kao firma koja na vreme izmiruje i vraća preuzete obaveze, rekao je Disić.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare