“Šimi” ponovo na trenerskoj klupi Dubočice

LESKOVASC


Kad jedna fudbalska ekipa nema rezultata, po nepisanom fudbalskom zakonu, najčešće ceh plaća trener.

U njemu je najlakše naći krivca i promeniti ga sa užarene trenerske klupe, jer svakako je nemoguće da se promeni čitav igrački kadar.

Zbog toga nema neke posebne filozofije u tom delu.

I tako je juče sa kormila leskovačke Dubočice već otišao jedan trener, ovog puta Milan Đorđević sa svojim saradnicima a na njegovo mesto stiglo je poznato fudbalsko ime u fudbalskoj Srbiji, Dragan Stanković ,,Šimi”.
Ustvari ,,Šimi” se vraća u svoj fudbalski dom Dubočice u kojoj je proveo mnogo godina kao igrač i trener.

Kao igrač bio je beskompromisan borac, za koga nije bilo izgubljene lopte, tako da je znao da i srce ostavi na terenu. Dokazao se i kao fudbalski trener u nekoliko klubova u kojima je radio. Na trenersku klupu Dubočice dolazi u trenutku rezultatske krize i sa samo devet bodova na bodovnom kontu Dubočice.
– Dubočica je moji drugi dom, i nisam puno razmišljao kada je stigao poziv od strane kluba. Znam da klub sada predvodi Dejan Savić, jedan mladi čovek pun energije i želje da se Dubočica vrati na fudbalskoj mapi fudbalske Srbije tamo gde joj i mesto pripada, i dobrim delom zbog te činjenice prihvatio sam se pozivu da dođem u moj nekadašnji klub – rekao nam je u telefonskom razgovoru novi strateg leskovačke Dubočice, Dragan Stanković ,,Šimi”.
Ako se pogleda trenutni plasman ekipa na tabeli u opasnosti je više klubova kada je u pitanju opstanak u ligi ?
– Da, baš tako. Na srpskoligaškom fudbalskom ,,Istoku” u prvenstvenoj trci je više klubova sa uglednom reputacijom od kojih svaki ima svoje ambicije. Neko u borbi za sam vrh tabele, a mnogo je više ekipa koje će brinuti za svoj srpskoligaški status. Prema tome čeka nas vraški težak posao u narednom periodu. Do kraja jesenje sezone ima još šest prvenstvenih kola da se odigra, a mi ćemo u svaki meč ulaziti sa željom da izborimo najpovoljniji rezultat za nas.
U nedelju vas čeka neugodno i teško gostovanje na niškom Bubnju ekipi Car Konstantina kojoj, baš, ne cvetaju ruže u dosadašnjem delu prvenstva ?
– Bez obzira na sve to, naš nedeljni protivnik i sportski prijatelj igra veoma dobro na svom bunjištu. Verujem da će naši igrači imati poseban motiv u nedeljnom meču, jer utakmice ,,carića” gleda probirljiva publika koja se razume u fudbal. Mislim da smo dovoljno kadri da se na pravi način suprostavimo našem domaćinu, a u to me uveravaju i sami igrači koji su spremni i željni da daju sve od sebe kako bi došli do rezultata koji odgovaraju imenu i renomeu Dubočice – rekao nam je prvi stručnjak leskovačkog srskoligaša Dubočice, Dragan Stanković ,,Šimi”, koji će po prvi put imati u ekipi svog sina Zvonimira,a da mu je u svih predhodnih godina igrao za suparničku ekipu, što je, svakako, fudbalski raritet.
Inače, prvi pomoćnik ,,Šimiju” biće Miloš Petrović, koji je ponikao i igrao za Vlasinu a nosio je dres i Moravca Orion iz Mrštana. Za rad sa golmanima imenovan je Novica Jovanović ,,Nota”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare