Simens i grad Niš potpisali sporazum o saradnji

NIŠ

Generalni direktor Simensa za Srbiju Udo Ajclinger  i gradonačelnik Niša Darko Bulatović potpisali su danas u Gradskoj kući Sporazum o poslovno- tehničkoj saradnji. Sporazum se odnosi na pružanje besplatne savetodavne pomoći prilikom konkurisanja za projekte grada i gradskih javnih preduzeća , ali i drugih konsalting usluga.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović objasnio je potrebu potpisivanja jednog ovakvog akta imajući u vidu ciljeve Grada Niša koncept da se Niš strateški razvijau oblasti tehničke infrastruktute, energetske održivosti i saobraćaja”.

“Svesni činjenice da je kompanija Simens prepoznatljiva po svetskom tržištu i kvalitetu svojih proizvoda i usluga u oblastima energetike, saobraćaja i informacionih tehnolologija  koja su integrisana sa namerom da omoguće održivi razvoj većih gradova, a uvažavajući naše međusobne želje da sarađujemo u oblastima od zajedničkog interesa, danas smo pristupili potpisivanju Sporazuma o poslovno tehničkoj saradnji. Očekujem da ta saradnja bude blagotvorna za uspegh i održivi urbani razvoj našeg grada. Verujem da ćemo zajedno uložiti razumne napore kako bismo proširili i unapredili saradnju na primeni inovativnih tehnoloških rešenja”.

Gospodin Ajclinger rekao je da očekuje veoma uspešnu saradnju  s obzirom na to da Niš napreduje i da ima puno potencijala, posebno kvalitetne i obrazovane ljude koji će Simens tehnologiju znati adekvatno da primene u svom radu

“ Grad Niš i Simens imaju dugu saradnju i imamo velike planove za budućnost,” rekao je direktor Simensa dodajući da je veoma radostan što jerimetio koliko se grad Niš promenio u poslednjih deset godina. “Drago mi je da Simens može da bude partner gradu Nišu. Mi možemo da donesemo puno toga inovativnoga i modernog, pogotovo na polju industrijalizacije, elektrifikacije i digitalizacije” rekao je gospodin Ajclinger.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare