Sicilijanska kuhinja u Trgovinsko-ugostiteljskoj školi

LESKOVAC

Trgovinsko-ugostiteljsta škola u Leskovcu uspostavila je saradnju  sa Master šefom i ambasadorom sicijilanske kuhinje u svetu Mimom Pipitoneom, koji je  danas posetio ovu školu i otkrio učenicima neke od tajni sicilijanske kuhinje.

Ova saradnja je, kažu deo  namera  ka uvođenju dualnog obrazovanja.

Poznati sicilijanski kuvar zajedno sa učenicima škole spremao je italijanske specijalitete koje su, potom , gosti i učesnici ovog događaja mogli da degustiraju, zajedno sa vidnom koje su prezentovali predstavnici vinarije iz okoline Leskovca.

Kao ambasador sicilijanske kuhinje Mimo Pipetone je pripremio jela sa Sicilije, i to špagete bolonjeze, pene ala norma, lazanje, špagete karbonara, punjene đufte sa pančetom i mocarelom, kao i tiramisu kao dezert.

Mimo Pipitone je pozvao učenike i profesore da posete asocijaciju kuvara sa Sicilije tokom ove školske godine. Na Roštiljijadi, u okviru takmičenja u pripremanju roštilja, u planu je da gosti iz Italije prezentuju italijansku mediteransku kuhinju, a učenici Trgovinsko-ugostiteljske škole naša tradicionalna jela i leskovački roštilj.

Pipitoneu je  uručen sertifikat, koji je u skladu sa standardima Međunardone asocijacije kuvara.

Sertifikat je dobio i adametik i saradnik škole Bogoljub Čolović.

U ime Saveza vinskih i viteških redova Srbije održavanje ovakvog događaja, gde su osim hrane prezentovana i vina sa našeg područja, pozdravio je Srbislav Petrović, predsednik Skupštine udruženja vinsko-viteškog reda „Simeon“ iz Vlasotinca.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare