Kompanija „Jura“ donirala dva aparata leskovačkoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja

 

LESKOVAC

Kompanija „Jura“ donirala je Službi stomatologije Doma zdravlja Leskovac i leskovačkoj Opštoj bolnici dva aparata, ortopan za snimanje zuba i histeroskop namenjen Službi ginekologije.

Vrednost ortopana je 25.000 i 9.000 evra dijagnostičkog monitora, što ukupno iznosi 34.000 evra.

Domu zdravlja je novi ortopan bi preko potreban, jer je postojaći bio star i često se kvario, tako da je snimanje zuba bilo nemoguće.

Histeroskop bolnica do sada nije imala, i on će omogućiti jednostavnije ginekološke intervencije i mnogo brži oporavak pacijentkinja, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović prilikom uručenja ove donacije .

” U zdravstvo smo uložili u prethodne četiri godine više nego prethodnih 40 godina, kako kada je u pitanju Dom zdravlja, tako i bolnica, ali i svih 36 ambulanti, koje su adaptirane i renovirane. Nije bez razloga naša bolnica proglašena za najbolju u regionu, kao i Služba radiologije za jednu od najsavremenijih u Srbiji”, rekao je Cvetanović.

Cvetanović je rekao i da bolnica nema dugovanja prema dobavljačima, niti Dom zdravlja duguje ikome za lekove, sanitarni materijal, energente, kao i druge materijalne troškove.

Donacije u vidu medicinskih aparata omogućiće precizniju dijagnostiku, kao i savremene vidove lečenja.

Svake godine kompanija „Jura“ donira sredstva, ne samo preko ustanova, nego i radnika ove kompanije koji žive u ovoj zajednici, rekao je direktor „Jure“ za Evropu Nam Jin Čoia.

“Ovde smo došli sa predstavnicima naših radnika, članovima Saveta radnika. Nadamo se da ćemo preko donacija uspostaviti bolju komunikaciju ne samo između kompanije i naših radnika, već i između kompanije i lokalne zajednice. Drago nam je da imamo šansu da radimo u lokalnoj zajednici kao što je Leskovac” , rekao je on.

Direktor Doma zdravlja Slaviša Božić je podsetio da je „Jura“ prošle godine ovoj ustanovi donirala ultrazvučni kolodiopler aparat, vrednosti oko 32.000 evra, što je Domu zdravlja omogućilo, što se radiološke dijagnostike tiče, da bude u samom vrhu u Srbiji.

Kompanija „“Jura“ sa sedištem u Rači nastoji da krajem svake kalendarske godine odvoji deo sredstava za lokalnu zajednicu, rečeno je danas.

Do sada je dosta sredstava odvojeno za Dom zdravlja i Opštu bolnicu, za odeljenja kojima je pomoć bila najneohodnija. Ukupan iznos odvojenih sredstava za grad Leskovac ove godine je 47.000 evra dok svake godine lokalnoj zajednici ova kompanija donira oko 30.000 evra, rečeno je na press konferenciji.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare