ŠEŠELJ: VUČIĆU ĆU DATI DA BUDE MISTAR INOSTRANIH POSLOVA ZATO ŠTO GA U SVETU VOLE

VRANJE

 

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj poručio je danas predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću da ne treba da se plaši i da će ga, kada radikali formiraju vladu posle 24. aprila, postaviti za ministra inostranih poslova.

(Kompletan snimak mitinga na web televiziji JUGpress )

 

Vučić priča da ga svi vole i da može da razgovara sa svakim, pa ću da ga postavim za ministra inostranih poslova, neka putuje i neka razgovara sa svima koji ga vole, da nešto dobro učini i za Srbiju, rekao je Šešelj na mitingu u Vranju.

Šešelj je ocenio da je Vučić, zbog njegove oslobađajuće presude, bio “raspamećen”.

 

On sada priča kako su mene poslali Amerikanci, poslala me Evropa da njega ruši, kao da se ovde radi o njemu, a ne o meni, dodao je Šešelj i napomenuo da je Vučić očekivao da će on godinama biti u zatvoru.

Istine radi, Vučić me ne bi poslao u Hag, Toma Nikolić da, a poslali bi me i Boris Tadić, Bojan Pajtić i Čeda Jovanović. Vučić bi me osudio u Srbiji, da bi onda stalno mogao da govori kako sam ja ratni zločinac, rekao je Šešelj.

On je poručio da SRS ne želi da Srbija postane članica Evropske unije (EU), ali da je za dogovor sa EU pod jednakim uslovima, kao ravnopravan partner i sa mogućnošću integracije sa Rusijom.

Šešelj je kritikovao bivše vlasti za koje je rekao da su urušavale Srbiju, ali je vlast SNS optužio da je “zemlju dovela do rasula”.

Vranje SRS miting 1 Vranje SRS 7 Vranje SRS 6

Vučić zato ne shvata da je posle četiri godine istrošena roba i da onima koje je slušao više ne treba, rekao je Šešelj.

On je ocenio da je Tadić vodio lošu politiku prema Kosovu, ali da je Vučić doprineo tome da Srbija prizna skoro potpuno nezavisnost Kosova i da fali još samo saglasnost za stolicu u Ujedinjenim nacijama.

Šešelj je kritikovao i ekonomsku politku Vlade Srbije, kao i subvencije koje su bivše i ova vlast davale strancima za otvaranje novih radnih mesta po Srbiji, posebno aprostrofirajući Vranje, za koje je rekao da ništa u njemu ne radi zahvaljujući lošoj politici Vučićeve vlade.

Šešelj je rekao i da je predsednik Srebije Tomislav Nikolić sramota za Srbiju, jer je dobio fakultetsku dipomu, a nije položio nijedan ispit.

“Dosmanlije su pokrale sve što se moglo ali kradu I naprednjaci. Toma Nikolić sada ima  luksuzne kuće I stanove a kada je bio radikla kuče nije imalo za šta da ga ujede. Sada zida I crkvu od million evra u Bajčetini, ko veli dostama uzeo pa mogu da dam jedan million evra da se nagodim s Bogom. Ali, s Bogom ne može da s enagodi” ,rekao je Šešelj.

Da li će ova vlast biti promenjena zavisi od vas, da li će se to dogoditi 24. aprila ili na narednim izborima koji će biti veoma brzo, zavisi isključivo od građana Srbije, rekao je Šešelj.

 

Vranje SRS 8 Vranje SRS 4 Vranje SRS 3 Vranje SRS miting 4

Na mitingu su govorili potpredsednik SRS  Zoran Krasić, general Božidar Delić, predsednik Okružnog odbora SRS Goran Čvorović, profesor Dragoljub Veličković Rode,

Predsednica odbora žena u SRS u Vranju Marina Miladinović, potpredsednik Okružnog odbora SRS Jovica Stojmenović, Slavko Živković i Stojan Ivković.

Najviše aplauza od “domaćih” govornika dobio je Dragoljub Veličković Rode koji je , govoreći o rukovodstvu SRS u Vranju rekao “da su bili dobri, ostali bi da spašavaju “Simpo” a ne da sve nas vuku za nos”.

 

Vranje SRS 5

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare