SEMINAR „POMOĆ POMAGAČIMA“ UDRUŽENjA „SINERGIJA“

LESKOVAC

Građani koji su pružaoci usluga invalidnim osobama i udruženje „Sinergija“ realizovali su dvodnevni seminar „Pomoć pomagačima“ u okviru projekta „Zdrav pomagač, zadovoljan korisnik/invalidna osoba“.

 

Cilj seminara je edukacija pružaoca usluga svim kategorijama građana koji imaju bilo kakve teškoće, bolesti i psihofizičke poremećaje, kako vidljive, tako i nevidljive, a sama svrha edukacije je očuvanje i unapređenje psihofizičkog zdravlja pomagača, podizanja pomagačkih kompetencija i poboljšanje kvaliteta usluga invalidnim osobama.
Dugotrajni pomagački posao dovodi do štetnih posledica koji mogu biti psihički, fizički i socijalni. Prema statističkim podacima, sve veći broj pomagača oboleva od raznih bolesti, kako psihičkih tako i neke druge vrste, te stoga ovakve edukacije pomažu i dovode do toga da se i društveni troškovi smanje zbog odsustvovanja s posla, plaćanja zamena i lečenja.
Obuka je realizovana u Centru za stručno usavršavanja i imala je 30 polaznika. To su bili stručni saradnici i osoblje koji rade u udruženjima kao što su „Duga“, „Hrast“ itd.
Projekat je podržan od gradske Uprave za društvene delatnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare