NPK: ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA PITANJE OPSTANKA

GRAČANICA
Nova partija Kosova saopštila je danas da je “za  Srbe na Kosovu  pitanje formiranja Zajednice srpskih opština istovremeno i pitanje opstanka Srba na tom području”.

 

“Posle toga biće  lakše da se nadju rešenja za  telekomunikacije i energetiku”navodi se u saopštenu te stranke I dodaje  “od učesnika u pregovorima tražimo konkretne rezultate

 

a da svoje  priče i pravdanja pred kamerama ostave za kasnije”

 

Nova partija Kosova, čiji je predsednik Dragiša Mirić , navodi da “narod na Kosovu sa velikim interesovanjem prati razgovore u Briselu i očekuje pozitivne ishode”.

“ Delegacije Beograda  i Prištine imaju na stolu pitanja koja neće biti rešena ako sa obe strane ne bude dobre volje i želje da se do rešenja dodje kompromisom.Tvrdokorni stav,  koji imaju pregovarači neće dati rezultate”, navodi ova stranka.

 

Nova partija Kosova postavlja pitanje I zašto u tim razgovorima nema Srba,  poslanika u

 

Parlamentu?

“ Nije im data mogućnost, nesposobni su ili oni nemaju šta da kažu?, pita ova stranka

 

“ Želimo da podsetimo predsednika srpske Vlade Aleksandra Vučića na obećanje da neće dati jezero Gazivode, u suprotnom Srbi na Kosovu će izgubiti poverenje u premijera i neće mu oprostiti”, smatra ova stranka koja  pozdravlja inicijativu  turističkih radnika Novog Pazara koji će na obalama jezera Gazivode izgraditi infrastrukturu, plaže I kampove za odmor gradjana Novog Pazara I da će taj  projekat  biti realizovan po uzoru urbanizacije Borskog jezera.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare