SEKSUALNI NAPADI ZA DOČEK U 12 NEMAČKIH DRŽAVA

BERLIN

Talas seksualnih napada i pljački u novogodišnjoj noći nije se dogodio samo u Kelnu, već su slični incidenti zabeleženi u 12 od 16 nemačkih saveznih država, pokazuje izveštaj nemačke policije (BKA), javili su lokalni mediji.

Na stotine žena je prijavilo da je napadnuto i opljačkano ispred železničke stanice u Kelnu gde su se gomile ljudi okupile da dočekaju Novu godinu, a da su počinioci uglavnom bili mladići iz Severne Afrike.

“Fenomen seksualnog nasilja, delom povezan sa pljačkama, daleko je veći nego što smo ranije mislili”, izvestio je list “Zidojče cajtung” i TV stanice “NDR” i “VDR” pozivajući se na izveštaj BKA.

U državi Severna Rajna-Vestfalija, koja obuhvata grad Keln, zabeleženo je 1.000 pritužbi, a za njom sledi Hamburg sa 200.

U drugim državama, broj prijavljenih incidenata je manji: Hesen (31). Bavarska (27), Baden-Virtemberg (25), Bremen (11) i Berlin (šest).
Jedan slučaj je zabeležen u Donjoj Saksoniji, Brandenburgu, Saksoniji, Rajnland-Pfalcu i Sarlandu.

Poput Kelna, meta napada u svim slučajevima su bile žene. Prema očevicima, počinioci napada su bili stranog porekla, starosti između 17 i 30 godina.

Napadi u Kelnu, za koje je policija okrivila mladiće iz Severne Afrike i drugih arapskih država, podstakli su žestoku debatu oko politike dobrodošlice prema izbeglicama u Nemačku, kancelarke Angele Merkel.

Nemačka je u 2015. primila oko milion tražilaca azila.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare