CVETANOVIĆEV KABINET POKREĆE NOVINE IAKO ZAKON TO ZABRANJUJE

LESKOVAC

 

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  izjavio je da su lokalne vlasti u Leskovcu , koje predvodi SNS  čiji je I sam kadar, pokrenule  novine ”  Leskovački glasnik” koji će biti finasiran iz budžeta grada a uredjivaće ga ljudi koji rade u njegovom kabinetu I primaju platu iz budžeta grada.

Cvetanović je na press konferenciji, na koju je  jedna od njegovh pomoćnica telefonom slektivno pozivala medije (dopisništvo FoNeta I agencija JUGpress nisu obavešteni) rekao je de ovaj list, za koji je najvio da će biti mesečnik, “pokrenut iz dva razloga”.

“Jedan je naša želja da i na ovaj način upoznamo građane Leskovca sa aktivnostima koje preduzimamo pokazujući na taj način potpunu transparentnost u radu, i način trošenja sredstava naših sugradjana.

Takođe na ovaj način želimo da ostavimo pisani trag, svesni značaja pisanih dokumenata u kasnijoj istoriji”, rekao je Cvetanović.

On je doda da su “video i tonski zapisi izuzetno važni ali verujemo i ovaj vid oglasavanja ima svoj cilj i čitalačku publiku. Naš je cilj da Leskovački glasnik izlazi jednom mesečno, reč je o internom glasilu koje se deli besplatno”.

Cvetanović je rekao I da je   “celu novinu, sve tekstove i fotografije  uključujući i prelom novine, uradila je naša ekipa zadužena za informisanje”.

Za  ove novine biće izdvojeno 600.000 dinara iz budžeta grada, mada ostaje nejasno  kako jer Zakon o javnom informisanju ne dozvoljava da lokalne vlasti osnivaju svoja glasila.

Novine će se, najavio je Cvetanović, deliti besplatno.

Na fotografijama sa press konferencije se vidi da joj je prisustvovala i poslanica SNS iz Leskovca pa ostaje nejasno da li će se i ona ” baviti”  novinarstvom u ovom glasniku Cvetanovića i kabineta mu il se tu našla kao dekor za slikanje.

 

Inače, u Leskovcu već  četvrtu godunu postoji štampani medij , nedeljnik “Nova Naša reč”  čije izveštavanje, očigledno,  ne odgovra Cvetanoviću I njegovcom kabinetu pa su rešili da naprave svoje novine koristeći , pri tome, ime predratnih leskovačkih novina “Leskovački glasnik” koje  I danas mogu biti primer profesionalnog I nepristrasnog izveštavanja.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dosta je pljačke
Dosta je pljačke
8 godine pre

Moraju nekako da sprovode kampanju. Samo mi nije jasno šta su to uradili pa će da objavljuju u tim novinama? Možda što mesko potroši silne pare na slavlje rodjendana. Pljačka

kupljeno-prodato
kupljeno-prodato
8 godine pre

Ma došla poslanica da ugovori da , sem muža, zaposli još nekog, ili da se učipi sa pare u kampanju, koje će vrća od obećano poslaničko mesto. Da se kladimo da je to jedan od razloga prisustva. A možda je intervjuišu, da kaže kako je to biti poslanik.

zloupotrebe radnog mesta
zloupotrebe radnog mesta
8 godine pre

Mislim da Ljiljana vrlo korektno izvestava, a novinari koji su zaseli u kabinet bi da se bave svojom profesijom na račun grada. Znamo da Le oglase ima PR kabineta i koristi poziciju da ugovori saradnju sa svima koji kroče u kabinet, da si ženica izdržava decu. Od šta drugi da izdržavaju decu? Ona iz K1 što je primiše ko sekretaricu? I ona svrdla sve u 16 za sebe. Privatizovali su kabinet i grad koji treba da služe gradjanima, ne njihovim porodicama.Tako beše i s Bagdalu.