UTVRDJIVANJE MAKSIMALNOG BROJA ZAPOSLENIH U VLASOTINCU

VLASOTINCE

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince, na današnjoj sednici,  usvojili su odluku o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave opštine Vlasotince za 2015.godinu.

 

Po zakonu koji reguliše ovu oblast, opština Vlasotince treba da ima 285 zaposlenih, odnosno 9,5 zaposlenih na 1000 stanovnika.

Vlasotince Zoran Todorovic

Trenutni broj zaposlenih je 411, a za 2015. godinu propisani broj radnika u sistemu lokalne samouprave je 387, rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

“Mi sada utvrđujemo maksimalni broj zaposlenih za JKP Vodovod, Komunalac,  Čistoću, Kulturni centar, Narodnu biblioteku,  Predškolsku ustanovu, SRC Vlasina, Sportski savez, fondaciju,  mesne zejednice, Društvo za telesno vaspitanje Partizan i  Turističkua organizaciju.  Na direktorima preduzeća i ustanova je, da u skladu sa zakonom, donesu nove sistematizacije radnih mesta i na bazi njih izvrše racionalizaciju zaposlenih na neodređeno vreme. U obavezi smo da do 5. februara pošaljemo dokaz da smo to uradili. Znate da ćemo svi snositi sankcije ako ne postupimo po zakonu “, dodao je Todorović.

Vlasotince Skupstina 1
Odbornici vlasotinačke skupštine doneli su i odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine za 2015.godinu, dali su saglasnost na Program korišćenja sredstava subvencija za 2016.godinu, za JKP Vodovod i usvojili usvojili su Lokalni akcioni plan zapošljavanja u kome su utvrđene prioriteti i mere za smanjenje nezapsolenosti na teritoriji opštine Vlasotince.

Ovim planom u prioritete su svrstani: ulaganje u ljudski kapital, podsticanje socijalne inkluzije na tržištu rada, otvaranje novih radnih mesta i promovisanje zapošljavanja mladih, stručnih kadrova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare