Šef Operacija u delegaciji EU razgovarao sa gradskim rukovodstvom 

VRANJE

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima organizovao je prijem za Nikolasa Bizela šefa Operacija u delegaciji Evropske unije u Republici Srbiji koji je u poseti Vranju. Prisustvovali su i predstavnici resornohg ministarstva, međunarodnih organizacija i Komesarijata za izbeglice i migracije.

Gradonačelnik je istakao izuzetnu saradnju sa Evropskom unijom, koja je u prethodnom periodu doprinela realizaciji veoma važnih projekata. On se zahvalio i na donacije koje je Grad dobio, a ukazao je i na probleme migranata.

,,Postoji veoma dobra interakcija između domaćeg stanovništva i migranata. Značajna saradnja ostvarena je na polju obrazovanja, ali i sporta i kulture. Lokalna zajednica otvorena je i spremna da sarađuje sa svim relevantnim subjektima u rešavanju ovog pitanja”, rekao je dr Milenković.

Bilo je reči i o budućoj saradnji koja bi doprinela poboljšanju komunalne infrastrukture grada.

Nikolas Bizel je rekao da se Srbija u migrantskoj krizi pokazala kao dobar domaćin, ali da saradnja po ovom pitanju mora da se nastavi i u narednom periodu.

,,Vi ste tu da kao lokalna zajednica podržite Srbiju da rešava problem migracije, a mi ćemo pomoći da taj put bude lakši. Najvažnije u rešavanju ovog problema je saradnja svih relevantnih institucija”, naglasio je Bizel.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare