Šef EU misije u Srbiji na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš

NIŠ  

Šef misije EU u Srbiji, ambasador Emanuel Žiofre sa saradnicima, posetio je tokom boravka u Nišu, a u okviru EU nedelje održivosti, Kliniku za kardiohirurgiju UKC Niš.

Tokom boravka na Klinici Emanuel Žiofre se upoznao sa lekarima klinike, ali je obišao i laboratorije na Klinici u kojima se nalazi najsavremenija oprema uz pomoć koje a uz znanje i stručnost lekara pacijenti dobijaju najkvalitetnije medicinsko lečenje. Šefu misije EU u Srbiji predočen je strateški značaj Klinike za kardiohirurgiju za državu Srbiju.

                               „ Taj značaj ogleda se u činjenici da smo mi jedina klinika južno od Beograda i u krugu od 250 kilometara oko Niša koja radi kardiohirurške operacije i transplantacije ,kardiohirurgiju i transplantacije u tom krugu imaju samo još Beograd, Skoplje i Sofija. Godišnje se na našoj klinici obavi blizu 1000 kardiovaskularnih operacija i pregleda preko 10 000 pacijenata“, istako je u objavi o poseti šefa misije EU u Srbiji na svojoj fejsbuk strani profesor dr Dragan Milić, rukovodilac ove Klinike.

                        EU je projekat koji je izdrzao probu vremena. Projekat u kome nema granica, gde su solidarnost i mir na prvom mestu. Projekat u kome Srbija treba i mora da nadje svoje mesto. Radujemo se buducoj saradnji iz koje ce pre svega pacijenti UKC Niš imati najvece koristi, napisao je dr Dragan Milić. (kraj) VP/SM

Foto: privatna arhiva

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare