Sedmi protest  “Niš protiv nasilja”  održan ispred Gradske kuće

NIŠ

 Protest “Niš protiv nasilja” održan je i ovog petka ispred Gradske kuće, ali šetnje nije bilo. Organizatori su postavili štand sa sveskom, gde su građani  imali priliku da napišu poruke i pitanja za gradonačelnicu.

                                  Mada nije bilo šetnje, građani su poneli transparente ali su u svesku mogli da upišu i pitnja za gradonačelnicu. Osim pitanje bilo je tu i poruka, a svesku će organizarori skupa predati gradonačelnici Dragani Sotirovski.

                                   „Ovog puta smo dogovorili da umesto šetnje napravimo neku vrstu performansa kojim ćemo poslati poruke šta bi želeli da se promeni ili desi u našem gradu.Imali smo tri gradonačelnika iz SNS-a i niko od njih ništa nije uradio za naš grad. Smatramo da je važno poslati poruke u ime građana ovoj gradskoj vlasti“, kazao je Đorđe Stanković, poslanik  Narodne stranke.

                                  Mešu pitanjima koja su upisana bila su i ona koje se tiču odlaska ove vlasti, a posebno odlaska gradonačelnice i njenih saradnika. „Kada ćete da podnesete ostavke i što ne odmah“, ili „Zašto ne prestanete da nas brukate“, samo su neka od pitanja koja su se našla u svesci. Nišlije su ponele sa sobom i parole upućene gradonačelnici poput „Sa ovakvom gradonačelnicom možemo samo da se slikamo“, ili pak „Razvalili ste grad, ukinuli znanje i kompentenciju, uveli ste samo partiju. Gotovo je !“.

                                 Na skupu ispred Gradske kuće Nišijama se obratio  asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu  Univerziteta u Nišu Vukašin Stanojević kao i Dimitrije Dimić, student koji je štrajkovao glađu ispred Predsedništva u Beogradu koji je poručio da se Srbija umiriti ne može i pozvo građane da ne odustju od protesta.

                                 Zahtevi učesnika protesta se ne menjaju  – Hitno zaustavljanje dalje promocije nasilja u medijima i javnom prostoru – smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama promovišu nasilje poput Pinka i Hepi TV i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare