putlocker movies

istanbul escort iptv pulibetpulibet

Sedamdeset godine rada SUBNOR-a

LESKOVAC

Danas je u Leskovcu organizovana svečanost povodom 70. godina od osnivanja Gradskog odbora Saveza boraca Narodnooslobodilačkog rata. Hranislav Rakić, predsednik GrO SUBNOR-a i član Republičkog odbora SUBNORA-a, kaže da je zadatak u to vreme bio da to bude jedna od društveno-političkih organizacija koja bi imala glavnu ulogu socijalističke izgradnje.

„SUBNOR je od 1948. godine preuzeo ulogu u negovanju i razvijanju tradicije Oslobodilačkih ratova Srbije. I danas se GrO SUBNOR-a bori protiv svih devijacija koje se pojavljuju u našem savremenom svetu oko negiranja događaja i NOR-a.“

Rakić je napomenuo i da se udruženje, iako nema sredstva, bori za to da se održavaju spomenici svih oslobodilačkih ratova, mada bi po zakonu to trebalo da radi Gradska skupština. Na žalost, za održavanje spomenika kulture se ne odvajaju sredstva, što je velika nesreća. Gubljenjem spomenika kulture gubimo trag, kao da nismo živeli na ovoj teriteriji. To je itencija svih onih koji žele da nestanemo sa ovog prostora. Ti spomenici su važni i za turističku privredu. Kao primer za ovo mogu da navedem kuću Koste Stamenkovića. Mi smo se nekoliko puta obraćali i Narodnom muzeju čija je to svojina, zatim i Gradskoj skupštini, međutim niko nije našao za shodno da nađe sredstva da se ta zgrada renovira, iako je to istureno odelenje Narodnog muzeja sa postavkom gradske kuće iz tog perioda.“

Na svečanosti je promovisana i knjiga koja govori o radu dugom sedam decenija SUBNOR-a, a koju potpisuju Živan Stojković i Hranislav Rakić. Ovom prilikom, u znak zahvalnosti za dosadašnji vid saradnji, kao i nadu da će to biti još jedan podsticaj za nastavak saradnje, pojedinim organizacijama, institucijama i pojedincima dodeljena su priznanja u vidu povelja, plaketa i zahvalnica. Plaketa je dodeljena i redakciji „Nove Naše reči“.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Pada, pada Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Pada, pada
Gost
Pada, pada

Gospodine Rakiću,neznam kako ste se usudili da predlog renoviranja kuće kOste Stamenkovića ne pokrepite popularnim projektima, Znate, nije to jednostavan posao,treba obići pola Srbije a na putu se nailazi na najbole ispiracije, a čovek ne može gladan ni da razmišlja,male su plate dodaci su nephodni.Mnoge kockice mora da se poklope pa da Kosta i Lepša ne prokišnjavaju.Bez ispunjenja ovih prethodnih uslova teško da će nadležne biti briga za kuću Koste Stamenkovića. Kao što verovatno znate,ovo jeste surova stvarnost.