Predrag Mitrović protiv SNS kandidata

BEOGRAD

(FoNet)

Skupštinski Odbor za finansije, budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava doneo je odluku da parlamentu predloži da za predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije (NBS) izabere Nebojšu Savića, koji je i do sada bio na toj funkciji.

Odbor je odlučio da predloži da za direktora Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama NBS predloži Željka Jovića, dosadašnjeg generalnog direktora za kontrolu banaka u NBS.

Oba kandidata bila su predlog Srpske napredne stranke (SNS), a protivkandidat je bio dr Predrag Mitrović, koga je predložio pokret Dveri.

Sednicu je obeležila polemika članova Odbora iz SNS sa Mitrovićem, koji je izneo ozbiljne zamerke na finansijsku politiku i bivše i sadašnje vlasti i ukazao na to da se “igra sa finanijskim izveštajima, zbog izbegavanja poreza na dobit i izvlačenja sredstava u inostranstvo”. On je rekao da NBS radi pogrešno, i pod uticajem Međunarodnog monetarnog fonda i drugih međunarodnih i evropskih finansijskih institucija, ne koristi sve poluge koje ima u rukama da bi “izlečile” privredu. Mitrović je upozorio da ne postoji kontrola novčanih tokova u zemlji i da je zato od 2002. Do 2012. Godine iz Srbije “isisano” 53,7 milijardi dolara. On je poslanicima SNS koji su osporavali njegove tvrdnje poručio da imaju “ušemljeno znanje i mejnstrim ideologiju, koji su su nas i doveli do ovog do čega su nas doveli”. Vaša dogma je prevaziđena, ali vi možete da se držite nje ako hoćete do kraja života, što je izazavalo negodovanje poslanika SNS i polemiku, jer su oni tvrdili da ih vređa i da, umesto odgovora na pitanja koja su mu postavljena “drži retoričke govore”.

Nedostatkom argumenata na izlaganje i predlog mera monetarno-kreditne politike dr Mitrovića, članovi odbora iz redova SNS su krenuli ličnim uvredama na protivkandidata. Prednjačila je Olivera Pešić, poslanik SNS iz Leskovca, tvrde u Pokretu Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare