SDS traži “senior karticu” i za leskovačke penzionere

 

LESKOVAC

Gradski odbor Socijaldemokratske stranke uputiće jasan predlog lokalnom parlamentu radi ustanovljenja „Leskovačke senior kartice“, kako leskovački penzioneri ne bi bili diskriminisani  u odnosu na penzionere u Beogradu.

 

Smatram da su penzioneri u Leskovcu i Jablaničkom okrugu u daleko lošijem položaju od beogradskih penzionera, u svakom pogledu, rekao je danas predsednik Gradskog odbora i odbornik SDS-a, Nenad Zdravković, na konferenciji za novinare, sazvane povodom „Beogradske senior kartice“, koja nudi različite povlastice penzionerima ali samo u prestonici.

On je predstavljanje i dodelu tih kartica nazvao predizbornom manipulacijom i diskriminacijom najstarijeg dela stanovništva i dodao da je takav način manipulacije aktuelne vlasti sa penzionerima bio vidljiv i u prošlosti.

„Kada pobede na izborima i kada penzioneri glasaju za njih, prvo što znaju da urade je da im smanje penzije“, konstatovao je Zdravković.

Što se tiče diskriminacije, objasnio je da od 1.450.000 penzionera, samo 400.000 penzionera, koji žive u Beogradu i koji će prvi imati priliku da glasaju, će ostvariti benefite pomoću „Beogradske senior kartice“.

„Zbog toga je Socijaldemokratska stranka u Leskovcu rešila da uputi i da formuliše jasan predlog Skupštini grada Leskovca, na narednoj sednici, da se i ovde napravi „Leskovačka senior kartica“, sa sličnim pogodnostima za naše penzionere, jer siguran sam da je njima potrebnija. Jedan od razloga što tako mislim je taj i što su deca naših penzionera u mnogo većem procentu nezapošljena od dece penzionera u Beogradu. To će, naravno, biti prilika i za vladajuću koaliciju da prepozna dobru nameru i da, osim lažnih predizbornih obećanja, uradi i nešto konkretno za penzionere. Mi imamo sijaset gradskih preduzeća koja mogu da daju povlastice na isti način kao što je to uradjeno i u Beogradu“, objašnjava Zdravković, uveren da je to moguće učiniti na, pre svega, jedan fer, korektan i legalan način „za razliku od nekih načina koji su bili u prošlosti“.

On dodaje i da će, samim tim, vladajuća koalicija imati šansu i da obavi razgovore sa socijalno odgovornim preduzećima u Leskovcu i da „umesto razgovora o stepenu i vrsti donacije za predizbornu kampanju SNS-a, proba da dogovori procenat popusta na njihove usluge i proizvode“.

Povodom teksta, objavljenog na sajtu JUGpressa, u kome predsednik Udruženja penzionera iz Leskovca, Bratislav Zdravković, govori o tome da je Udruženje više puta tražilo povlastice za leskovačke penzionere, odbornik SDS-a, Nenad Zdravković, iskoristio je današnju konferenciju za novinare kako bi replicirao.

„Dok je Bratislav Zdravković bio član Gradskog veća, on je imao sijaset prilika da nešto uradi za penzionere, a nije uradio ništa od toga. A sada, kada više nije član Gradskog veća, on se setio kako da pomogne penzionerima. Takodje, na nelegalan način, pred prošle izbore, išla je i dodela sredstava iz lokalnog budžeta našim penzionerima, u iznosu od sedam miliona dinara. Samo podobni penzioneri dobili su različite kupone, kojima su mogli da kupuju u pojedinim trgovinskim lancima u Leskovcu. Mislim da tako nešto zaslužuje krivičnu prijavu“, konstatovao je.

Zdravković navodi i da je Bratislav Zdravković izašao iz stranke penzionera i ušao u SNS, samo da bi bio član Gradskog veća.

Odgovarajući na pitanja novinara JUGpressa, kako tumačite činjenicu da predsednik Udruženja penzionera, Bratislav Zdravković , kako sam tvrdi,  nije mogao da stupi u kontakt sa gradonačelnikom, Goranom Cvetanovićem, i da je više puta razgovarao sa jednom od gradonačelnikovih pomoćnica povodom benefita, i kako ocenjujete taj odnos u vladajućoj koaliciji, opozicionar Nenad Zdravković prokomentarisao je samo da je ta izjava vrlo čudna.

„Mislim da je ta izjava vrlo čudna, zato što je Zdravković, dok je bio član Gradskog veća, veličao svaku stopu kojom gazi gradonačelnik, a sada odjednom čujemo da do njega nije mogao da dodje. Mi šta imamo, kažemo. Očekujemo i da se svi koji vrše odgovorne funkcije u ovom gradu, ponašaju na isti način odnosno da ne budu hvalospevci sadašnje vlasti, kad su deo te vlasti, a čim izadju iz vlasti i nisu više članovi Gradskog veća, onda kritikuju“, rekao je Zdravković, dodajući da Bratislav Zdravković treba da bude srećan što je prošao bez krivične prijave, zasad, „što ne znači da je neće dobiti u budućnosti, zbog načina dodele sredstava penzionerima bez tendera“.

„To je katastrofalno kršenje zakona“, ocenio je on.

BLOKIRANA SVETOILIJSKA ULICA

 

Na pitanje novinara JUGpressa  kakav je stav SDS-a povodom obustave saobraćaja u Svetoilijskoj ulici i najave da će ta ulica biti završena tek u januaru, odnosno za 75 dana, iako je gradjevinska sezona prošla, Zdravković je poručio da je na gradjanima da procene i da na narednim izborima ne glasaju za ljude koji ne rade stvari kako treba i koji jednu ulicu renoviraju „preko mere i preko svih rokova“.

„Ako će se jedna od najfrekventnijih ulica završiti tek u januaru, to je u stvari potvrda svih mojih izgovorenih reči dosad, da svaki projekat koji ova lokalna vlast radi ima samo jednu svrhu, a to je predizborni marketing, a nikako poboljšanje života gradjana Leskovca“, zaključio je Zdravković.

Komentarišući izbore u mesnim zajednicama, rekao je da Srpska napredna stranka, očigledno, na lokalu, nema kvalitetne ljude koje bi kandidovala u direktnoj trci i stavila pred izbor gradjana.

Inače, prilikom izbora za rukovodstva mesnih zajednica, u naselju Bobište, pre tačno četiri godine, protivkandidat Nenada Zdravkovića iz SDS-a, kakko je danas rekao,  bio je aktuelni predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

„Tako da očekujem da i ovog puta, bude ista priča“, prokomentarisao je Zdravković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare