SDS : DA LI ĆE CVETANOVIĆ NAREDNE SUBOTE SPREMAČICAMA DATI STETOSKOPE?

LESKOVAC

Leskovački odbor Socijaldemokratske stranje (SDS) osudio je danas akciju čišnjenja prostorija u gradskim upravama, javnim preduzećima i ustanovama, koje je u subotu sprovedena po nalogu gradonačlenika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Svim zaposlenima koji rade u ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad  naloženo je da moraju da se odazovu akciji i da im je to radna obaveza.

„Čišćenje radnog prostora podrazumevalo je i izbacivanje starih hartija, nameštaja i kanti za smeće. S obzirom da imam obavezu da branim dostojanstvo profesije kojom se bavim, ovoga puta osvrnuću se na čišćenje prostorija Doma zdravlja. Zdravsteni radnici, lekari, seste, tehničari i farmaceuti, u okviru radne obaveze bili su prinuđeni da skinu bele mantile, obuku plave i izbacuju kante za smeće. Zato pitam gradonačelnika da li će naredne subote spremačicama i čistačicama dati stetoskope da vode zdravstvo u ovom gradu. I sam gradonačelnik je iz naše struke pa je trebalo da se stavi u poziciju zdravstvenih radnika“, rekao je danas Nenad Zdravković, predsednik GrO SDS.

On je rekao da se ovo odnosi i na sve ostale zaposlene kojima u opisu radnog mesta nije to što su radili prošle subote, inženjere, admistratore i sve ostale upošljenike.

Zanimanje čistačice je časno, ali u Leskovcu ne postoji institucija i javno preduzeće gde nema viška spremačica, u zdravstvenim ustanovama odgovorno tvrdim da je tako, naglasio je Zdravković i pozvao Sindikat Lekara i farmaceuta da se oglase ovim povodom u cilju odbrane dostojanstva profesije.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Doktor bez posla
Doktor bez posla
8 godine pre

Pa on je vec navikao da degredira doktore i upotrebljava ih u politicke svrhe -da mere pritosak i secer po mesnim zajednicama. Naravmo lazuci da ce ih zaposliti.

Kolega sa fakulteta
Kolega sa fakulteta
8 godine pre

Gradonacelnik ni nezna kako izgleda stetoskop jer ga retko koristi a i tokom studiranja se nije naslusao

Kolegenica
Kolegenica
8 godine pre

Doktor doktorski. Respect