Savremeni kutak u vranjskoj Gimnaziji

VRANJE

U Gimnaziji „Bora Stanković“ u Vranju otvoren je Savremeni kutak. Reč je o učionici koja će služiti kao inovativni centar, gde će učenici raditi na istraživanju i osmišljavanju inovacija.

Putem programa „Odgovorno u zajednici“ koji sprovodi Vojvođanska banka, Udruženje škole „Naš svet, naša pravila“ učestvovalo je projektom „Savremeni kutak“ i osvojili drugo mesto i 30 računara, kojima je opremljen kabinet.

„U Savremenom kutku svaki predmet ima svoju obrazovnu zonu. Realizacijom ovog kutka jačamo znanje i veštine kod učenika. Cilj je stvaranje podsticajne sredine za osmišljavanje novih ideja, kao i realizacija digitalnog marketnga za učeničko preduzetništvo“, kaže profesorka biologije Gordana Nikolić.

Direktorka škole Suzana Mišić Stanković, ističe da je Savremeni kutak projekat koji je realizovan zahvaljujući idejama, inovacijama i kreativnosti profesora i učenika.

Ona je dodala da ovde neće biti udžbenika, učenici će sami dolaziti do informacija. Ova učionica je nešto novo po pitanju nastave, teko da će učenici moći da pronađu sebe, u pogledu istraživanja i ostvarivanja dobrih rezultata“, ističe direktorka Mišić Stanković.

Otvaranje Savremenog kutka je realizovano u okviru manifestacije „Nedelja škole“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare