Savetovanje za poljoprivrednike u Leskovcu

LESKOVAC

Savetovanje za poljoprivrednike ‘’Agrolider’’ u Leskovcu je danas organizovano 11. put, ali uz mnogo više izlagača od prethodnog. Ponuda semesnkog materijala, zaštitnih sredstava, opreme i mehanizacije bila je namenjena povrtarima sa juga Srbije.

Uz  skoro dupliran broj izlagača, današnje ‘’Agroliderovo’’ savetovanje privuklo je pažnju i znatno više posetilaca, jer ozbiljni i posvećeni poljoprivredni proizvodjači, ne propuštaju priliku da se sretnu, razmene iskustva, upoznaju se sa novinama i potraže savet stručnjaka.

–          Posle 11 manifestacija, ovo je 7. Povrtarska, a bile su i 4 voćarske  i na putu smo da postanemo nezaobilazni deo u razvoju poljoprivredne proizvodnje na jugu Srbije. Ovde se susreću proizvođači sa stručnjacima, ovde se susreću kolege i uvek se sazna nešto novo što moće da se primeni u praksi – rekao je Goran Tasić urednik emisije Agrozona’’.

Informacija je moć, pa je edukacija i praćenje pozitivnih trendova u poljoprivredi postao jedan od načina da se podigne produktivnost i unapredi kvalitet proizvoda. Proizvodjači su to shvatili na vreme, pa nije čudo da ne propuštaju ovakve skupove, izjavio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

On je podsetio na činjenicu da je podrška uskostručnih manifestacija, samo jedan od načina doprinosa lokalne samouprave razvoju poljoprivrede, te da će izdvajanja za ovu oblast, u narednoj godini biti veća negu u ovoj. Biće nastavljen i proces komasacije, uredjivaće se atarski putevi i širiti mreža u okviru elektrifikacije polja.

–          Sa podelom subvencija za ovu godinu krećemo već u subotu u vučjanskom i grdleičkom kraju, a pravo na bespovratna sredstva za kupovinu opreme, mehanizacije, semenskog materijala ili proširenje skladišnog prostora, ostvarilo je 777 proizvodjača sa teritorije grada Leskovca. Trudimo se da budemo i spona izmedju poljoprivrednika i države, što rezultira oživljavanjem zadruga i razvojem ovog vida udruživanja.

Prisustvom na stručnim prezentacijama, poljoprivrednici su stekli pravo učešća u nagradnoj igri, a najsrećnijima su pripali poklon paketi ,koje su pripremili proizvodjači semenskog materijala, sredstava za zaštitu i agro-opreme.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare