Kredit od KfW banke za dogradnju deponije “Meteris”

VRANJE

Za relizaciju projekata izgradnje regionalnih deponija u Kruševcu i Vranju, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, u Beogradu je potpisala finansijske ugovore sa nemačkom razvojnom bankom KfW ukupne vrednosti 11 miliona evra

Obezbeđena su još 22 miliona, što čini ukupno 33 miliona evra za izradu projektne dokumentacije i izgradnju regionalnih deponija za čvrsti otpad u Kruševcu i Vranju, rekla je Mihajlović.

Nemačka je do sada pružala uglavnom savetodavnu pomoć u oblasti upravljanja otpadom, a sada kreće i sa konkretnim projektima, izjavio je ambasador Nemačke u Beogradu, Tomas Šib.

Predsednik Skupštine grada Vranja Dejan Tričković, koji je prisustvovao potpisivanju Ugovora, je izjavio da se deo ovog dokumenta koji je vezan za Vranje odnosi na unapređenje kapaciteta deponije “Meteris”, koja je izgrađena 2002. godine sa rokom trajanja od 15 godina. Buduća regionalna deponija imaće kapacitet za 200.000 korisnika.

„Vranje će po veoma povoljnim uslovima dobiti sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije, a potom i za proširenje deponije „Meteris“, čime će prerasti u objekat regionalnog karaktera“, dodao je Tričković.

Događaju u Beogradu prisustvovao je i direktor JKP „Komrad“ Zoran Dimitrijević

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare