Sastanak gastroenterološke sekcije Srpskog lekarskog društva

LESKOVAC

 

 

Teme o kojima su naši poznati gastroenterolozi govorili danas, na sastanku Gerontološke sekcije Srpskog lekarskog društva, u kojoj su učestovali eminentni gatsroenteorolozi iz čitave Srbije,  bile su “Klostridium dificile infekcija i dalje značajan problem?“ (Saša Grgov, Biljana Savić i Mila Ljubenov), „Asimetrični endoskopski ispoljen pseudomembranozni kolitis – prikaz slučaja Slavko Knežević, i „Korelacija kliničko-biohumoralnih i parametara dopler ehosonografije u proceni kliničkog stadijuma i stepena portne hipertenzije“ (Tomislav Tasić, Perica Stamenković, Miomir Stojanović, Saša Grgov).

„Ovakvi skupovi su uvek dobra prilika da vrhunski lekari diskutuju o aktuelnim temala iz oblasti zdravstva, kako bismo zajedničkim naporima unapredili kvalitet zdravstvene zaštite i uvodili nove metode lečenja“, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

„ Leskovačka Opšta bolnica može da se pohvali odličnim rezultatima u oblasti gastroenteorologije. Prema svim relevantnim parametrima naša endoskopska jedinica jedna je od najcenjenijih u Srbiji. Naši lekar, među kojima se ističe Saša Grgov, dali su značajan doprinos razvoju gatsroenterologije. Veliki broj istaknutih stručnjaka koji su sa nama samo su potvrda da je kvalitet rada leskovačkih zdravstvenih ustanova na izuzetno visokom nivou“ , rekao je Cvetanović i dodao da će lokalna samouprava nastaviti da kontinuirano radi na modernizaciji i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite, ali i stvaranja boljih uslova za naše zdravstvene radnike.

 

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Kristina
Kristina
8 godine pre

Doktor Grgov će zbog svega napred navedenog biti prjavljen Sudu časti

Kristina
Kristina
8 godine pre

Zašto komentar čeka odobrenje?Da se ne sazna šta toliko hvaljeni doktor radi?

Kristina
Kristina
8 godine pre

Sramota je što navedeni doktor bukvalno promorava pacijente da nose uzete biopsije na privatnu polikliniku Human,a te iste analize se mogu uraditi u KBC Niš besplatnole