Sastanak delegacije SKGO u političkom komitetu Saveta evropskih opština i regiona

LESKOVAC

Održan je sastanak delegacije Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) u Političkom komitetu. Na sastanaku su se članovi i zamenici članova upoznali sa strukturom i radom Političkog komiteta, sa stragegijom, statutom, pravilima i procedurama, oblastima rada, odborima i radnim strukturama, The Council of European Municipalities and Regions, odnosno Saveta evropskih opština i regiona.

Inače, predsedništvo Stalne konferencije gradova i opština je na svojoj Petoj sednici održanoj krajem prošle godine, imenovalo delegaciju SKGO u Političkom komitetu Saveta evropskih opština i regiona za period 2023-2025. godine, kada su imenovani članovi i zamenici članova. Za članove komiteta odabrani su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović. Za zamenike članova izabrani su: Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, Nagip Arifi, predsedik opštine Bujanovac, Mira Mladenović predstavnik grada Novog Sada i Ivana Filipović, u ime opštine Sokobanja.

Rad u Političkom komitetu kao upravnom ogranu Saveta, podrazumeva donošenje ključnih odluka za postizanje ciljeva ove asocijacije i obavljanje njenih aktivnosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare