Šarčević: Mora nešto da se preduzme

VRANJE

Ministar prosvete, nauke i tehlonoškog razvoja u Vladi Republike Srbije, Mladen Šarčević rekao je da je neophodna promena sastava  školskih odbora, obuka nastavnika i direktora škola .

On je rekao I da je neophodna drugačija uloga roditelja.

„U narednom periodu biće povećani kapaciteti školske uprave i inspekcije, i kadrovski i tehnički, jer su to dve važne poluge Ministarstva“, rekao je  Šarčević I dodao da školske uprave moraju postati pravi servis, a da inspekcija mora da bolje kontroliše rad škola.

„Školske uprave treba da rade i spoljnu evaluaciju škola, da znaju šta ne valja šta poboljšati, koga treba obučiti i slično. Ako neka obrazovna ustanova ne radi dobro, i to pokažu ocene iz spoljne evaluacije, mora nešto da se preduzme“, objasnio je Šarčević.

Vranje, 16. oktobra 2016 - Ministar prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja Mladen Sarcevic, predsednik skupstine grada Dejan Trickovic, sef kabineta Marko Popadic i nacelnica Odeljenja za koordinaciju rada skolskih uprava Jasmina Djelic na sastanku u skupstini Grada. Ministar prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja Mladen Sarcevic sastao se danas sa direktorima predskolskih ustanova, osnovnih i srednjih skola Pcinjskog okruga. FOTO TANJUG / TANJA VALIC / bb

On je rekao I da a školska uprava i inspekcija treba da omoguće da novine koje će biti uvedene reformom dođu i do nerazvijenih delova Srbije, do najudaljenijih sela.

Šarčević je danas u Vranju razgovarao sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Pčinjskog okruga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare