Ministar prosvete u Bujanovcu

BUJANOVAC

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas izdvojeno odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice u Bujanovcu i razgovarao sa dekanom Aleksandrom Gruborom.

Šarčević je rekao da  fakultet u Bujanovcu, kao u svi drugi u Srbiji, može da računa na podršku Ministarstva.

 

«Obezbeđivanje i održavanje visokog kvaliteta nastave na ovoj visokoškolskoj ustanovi jedan je od prioriteta» rekao je  Grubor.

Nastava u ovoj visokoškolskoj ustanovi se odvija dvojezično: studenti srpske i romske zajednice nastavu pohađaju na srpskom, dok studenti iz albanke zajednice nastavu pohađaju na albanskom jeziku. Fakultet ima 400 studenata, a do sada je diplomu steklo njih 30.

bujanovac-sarcevic-kamberi

Šarčević je, pre posete fakultetu, imao  sastanak sa predsednikom opštine Bujanovac Šaipom Kamberijem.

 

Ministri i Arsimit në Bujanoc
NGA AUTORI: JUGPRESS, 16 tetor 2016
BUJANOC

 

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Mladen Sharçeviq e ka vizituar sot paralelen e ndarë të Fakultetit Ekonomik të Suboticës në Bujanoc dhe ka biseduar me dekanin, Aleksandër Grubor.

Sharçeviq ka thënë se fakulteti në Bujanoc, si të gjithë të tjerët në Serbi mund të llogarisë në mbështetjen e Ministrisë.

“Sigurimi dhe mbajtja e cilësisë së lartë të mësimdhënies në këtë institucion të arsimit të lartë është prioritet”, ka thënë Grubor. Mësiminë këtë institucion të arsimit të lartë zhvillohet në dy gjuhë: studentët e komunitetit serb dhe rom ndjekin ndjekin mësimet në gjuhënserbe, ndërsa studentët nga komuniteti shqiptar mësimet i ndjekin në gjuhën shqipe. Fakulteti ka 400 studentë, dhe deri më tani diplomën e kanë marrë 30 prej tyre.

Sharçeviq, para se të vizitojë fakultetin, ka pasur takim me kryetarin e komunës së Bujanocit, Shaip Kamberin.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare