Saradnja BIC i DEN

VRANJE

 

Direktor Biznis inkubator centra u Vranju, dr Nemanja Gligorijević i   predsednik Društva ekonomista Niša, profesor dr Boban Stojanović potpisali su sporazum o saradnji u cilju logističke podrške i privlačenje dodatnih sredstava za razvoj „start-up“ preduzetništva.

 

„Naša strategija je da Biznis inkubator centar bude održiv i podrška koju će nam dati Društvo ekonomista Niša, svojim znanjem, pomoći će nam da unapredimo poslovanje. Podrška koju dobijamo značajna je i zbog toga što kao Biznis inkubator centar sa vlasničkom strukturom ne možemo da apliciramo svuda gde želimo“, kaže Gligorijević.

Sporazum podrazumeva obuku, trening  i mentorski nadzor za početnike u biznisu i postojeće preduzetnike, koje će držati profesori Ekonomskog fakulteta u Nišu.

 

„Mi možemo kao udruženje koje je regionalno orijentisano da potenciramo problem nerazvijenosti juga Srbije i da učinimo sve sa svoje strane uz pomoć partnera kao što je Biznis inkubator centar da to ekonosko stanje popravimo. Krajnje je vreme da država Srbija ima osmišljenu politiku regionalnog razvoja koja će biti mnogo sadržajnija i edukativnija nego što je do sada bio slučaj“, rekao je profesor Stojanović.

Biuznis inkubator cenar je privredno društvo za menadžment i konsalting u kome „Jumko“ ima 51, a Grad Vranje 49 odsto vlasništva.

Društvo ekonomista Niša se nalazi u sastavu Saveza ekonomista Srbije sa misijom unapređenja ekonomije, čiji su članovi ključni ljudi koji učestvuju u kreiranju ekonomske politike zemlje .

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare