Saopštenje Pokreta slobodnih građana Leskovac o napadima na predstavnike medija tokom protestne šetnje srednjoškolaca i “navijača” u centru Leskovca

LESKOVAC

Pokret slobodnih građana Leskovac smatra da je danas 02.03.2020.g. došlo do neprimerenih napada na predstavnike leskovačkih medija od strane “protestanata”, koji su izašli na ulicu zbog navodne najave organizacije gej parade u Leskovcu.

“Pravo svakog građanina pa i maloletnog je da ima svoje mišljenje i stav o određenim pojavama i događajima i protestuje protiv onoga što smatra da nije u redu, ali   mu to ne daje za pravo da fizički i verbalno nasrće na predstavnike medija koji izveštavaju o takvim događajim i koji samo savesno rade svoj posao

Ovakvo ponašanje prema novinarima je slika i prilika odnosa predstavnika vlasti, na najvišem nivou, prema prestavnicima medija, koje šikaniraju, omalovažavaju, prisluškuju i napadaju etiketiranjem najgore vrste, ako smataraju da ne izveštavaju onako kako njima ne odgovara.

U današnjem slučaju je posebno zabrinjavajuće da niko nije preduzeo mere da ne dođe do takvih scena, a postavlja se i pitanje ko je zloupotrebio decu lažnim najavama i naveo na takvo netolerantno ponašanje.

Pokret slobodnih građana stoji iza stava da svako treba odgovorno i savesno da radi svoj posao, a da zbog toga ne trpi bilo kakve konsekvence i napade od onih koji drugačije misle i rade, zato poziva nadležne da zaštite prestavnike medija i omoguće im nesmetan rad uz maksimalnu zaštitu”, navodi PSG.           

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare