Dr Antić: Nema mesta panici zbog korona virusa

VRANJE

U Srbiji nema zaraženih od korona virusa i nema mesta panici. Jutros je potvrđena informacija da pacijenti kojima su rađeni testovi na korona virus na Torlaku, nisu zaraženi ovim virusom, izjavila je u ponedeljak direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljana Antić.

„Zdravstveni centar Vranje je potpuno spreman da u slučaju pojave korona virusa odgovori potrebama pacijenata. Neophodno je da građani vode računa o higijeni ruku, izbegavaju masovna okupljanja i koriste polivitaminsku terapiju za jačanje imuniteta“, rekla je dr Antić.

U slučaju pojave korona virusa vranjski Zdravstveni centar je spreman da pruži adekvatnu zaštitu.

„Imamo dovoljno i neophodnog medicinskog materijala i opreme. Mi smo se kao Zdravstveni centar organizovali da u slučaju pojave korona virusa, lečenje bude na Infektivnom odeljenju, a ako bude veći broj pacijenata uključićemo i Grudno, kao i ORL odeljenje. U svakom slučaju smo spremni. Za sada imamo sanitetski materijal. Imamo antibiotike, tamiflu i u slučaju većeg broja pacijenata dodatni materijal možemo dobiti iz Kličkog centra Niš“, kaže doktorka Antić.

Građani treba da vode računa o higijeni ruku, izbegavaju masovne skupove i da se trude da podižu imunitet. Infektivno Odeljenje je spremno tvrdi načelnica dr Snežana Tasić.

“Imamo jednu novu situaciju jer se susrećemo sa novim virusom. Nadamo se da ćemo se izboriti. Nije ovo prvi put. Izborili smo se i sa svinjskim gripom, epidemijom morbila. Novi virus nam je nepoznat, ali kako kažu stručnjaci, ovo će biti virus koji će da nas prati u narednim godinama i biće naš domaćin sa kojim ćemo da živimo“, kaže dr Tasić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare