Saniraju obalu Južne Morave kod Razgojnskog Čifluka

LESKOVAC

Zbog bolje zaštite od poplava u toku radovi na sanaciji leve obale Južne Morave, kod sela Razgojnski Čifluk.

Nakon toga biće izvršena stabilizacija dna korita i izgrađeni takozvani naperi, za suženje rečnog korita i zaštitu obale od erozije.

U drugoj fazi, nakon stabilizacije obale, uradiće se rekonstrukcija levoobalnog nasipa, koji štiti od poplava nekoliko hiljada hektara zemljišta i nekoliko leskovačkih sela. Investicija je vredna 30 miliona dinara, finansira se sredstvima iz budžetske rezerve, dok nadzor radi preduzeće Srbijavode. Izvođenje radova povereno je firmi Mehanizacija iz Vlasotinca, rok je 9 meseci.
Radove je obišao gradonačelnik Goran Cvetanović sa direktorom JP „Srbijavode“ Goranom Puzovićem.

Cvetanović je zahvalio Javnom preduzeću „Srbijavode“ na kontinuiranoj pomoći i podršci u sanaciji kritičnih tačaka na vodotokovima prvog reda, na teritoriji našeg grada.
„Preko „Srbijavode“ jedan deo obale Južne Morave saniran je pre dve godine, nakon velikih poplava koje su pogodile ovaj kraj. Osim toga, zahvaljujući sredstvima ovog preduzeća, izvedeni su i radovi na uređenju korita reke Veternice u dužini od 1100 metara u samom Leskovcu, kilometar obale Veternice u Bogojevcu, kao i tri kilometra korita reke Jablanice, na potezu od Živkova do Pečenjevca.“
Goran Puzović je naglasio da se trenutno radi na četiri lokacije u Jablaničkom okrugu.
„Saniraju se kritične tačke, a jedan od prioriteta u narednom periodu biće nastavak radova na kanalu Bare, za šta je neophodno prethodno regulisati imovinsko-pravne odnose.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare