Kamberi i Zanier poželeli sreću brucošima

BUJANOVAC

Još jedna generacija studenata, njih 87, započinje četvorogodišnje akademske studije na Ekonomskom fakultetu Subotica – odeljenje u Bujanovcu.

Ovim povodom danas je na fakultetu upriličena mala svečanost kojoj su, pored brucoša, prisustvovali i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, njegov zamenik Stojanča Arsić, Visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine Lamberto Zanier i dekan Ekonomskog fakulteta Aleksandar Grubor. Na odeljenju u Bujanovcu, koje je počelo sa radom pre šest godina, sada se školuje ukupno oko 600 studenata, dok je  četvorogodišnje studije uspešno okončalo 79 akademaca – „rezultat za poštovanje“, kako je ocenio dekan Grubor.

„Ono što se pre šest godina činilo teškim, složenim i neizvesnim, zajedničkim radom uspeli smo da krunišemo nemalim rezultatom sa kojim bi mogle da se pohvale i mnogo veće i razvijenije sredine. Novih 87 naših najmlađih kolega još jedan su pokazatelj da smo na pravom putu. Želim vam puno sreće i uspeha u daljem školovanju, naša vrata će vam uvek biti otvorena“, poručio je brucošima Grubor.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je čestitao studentima, kako je rekao, „početak jedne nove ere u njihovim životima“.

„Nova era koja će odrediti vašu budućnost, a koja će uticati, verujem, i na budućnost  naše opštine i našeg grada. Verujem u sve vas. Sada ste postali deo jedne kompetentne institucije, dobićete znanje koje vam je preko potrebno za period u kome se nalazimo i čemu idemo u susret – evropske integracije. Po završetku tog procesa kompetentno će biti jedino vaše znanje i vaša stručnost. Želim vam puno uspeha na tom putu.“

„Vaše školovanje je investicija u budućnost, ne samo vašu lično, već i u budućnost celog ovog područja i zajednica koje ovde žive“, rekao je Visoki komesar Zanier u obraćanju brucošima. On je pohvalio i rad samog fakulteta istakavši da funkcioniše besprekorno na području na kome su prisutni brojni problemi.

„Ponosan sam što sam bio deo ove ideje. Investiranje u mlade se uvek isplati, na sve ovo se treba ugledati zarad svetlije budućnosti ovog podneblja pa i bilo kog drugog“, zaključio je Zanier.

Na prvoj godini studenti će se školovati o trošku državnog budžeta, na novom studijskom programu – računovodstvo i revizija. Kao I ranijih godina obezbeđena je nastava na albanskom jeziku koja se odvija u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Tetova.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare