Izložba slika sa dečje kolonije

LESKOVAC

U maloj sali Doma kulture Pečenjevce otvorena izložba radova sa 23. Dečije likovne kolonije „Na krilima mašte“, koja je održana početkom jula na Vlasinskom jezeru.

Dvadeset dvoje talentovanih učenika iz dvadeset dve škole sa teritorije grada Leskovca boravilo je pet dana na Vlasini i imalo priliku da uz pomoć instruktora prof. Dejana Nedeljkovića stvara i nauči nešto novo u slikarstvu.

Tako je nastalo 50 radova koja će krasiti zidove Doma kulture sve do sledeće kolonije naredne godine. Organizatori se nadaju da će sledeće godine okupiti učesnike iz celog jablaničkog okruga, a da će kolonija za dve godine, kada bude proslavljala četvrt veka postojanja, dobiti i međunarodni karakter. U planu je da, uz pomoć Kancelarije za prekograničnu saradnju Srbije i Bugarske, gosti kolonije budu učenici iz bugarskog grada Pernika.


Izložbu radova je otvorio šef odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj Bojan Tojaga, koji je rekao da je lokalna samouprava za ovaj projekat izdvojila oko 400.000 dinara i obećao da će lokalna samouprava i dalje nastaviti da pomaže slične projekte.
Direktor Doma kulture Dejan Marković se zahvalio svim nastavnicima, roditeljima, učesnicima i onima koji su pomogli da ova tradiocionalna manifestacija protekne u najboljem redu.


Kroz koloniju je, za 23 godine njenog postojanja, prošlo blizu 600 dece, dok je dvadesetak završilo umetničku akademiju. Kao nagradu za svoj trud, svi učesnici ovogodišnje kolonije će zajedno sa učesnicima takmičenja recitatora duhovne poezije „Jefimija“ otići na jednodnevnu nagradnu ekskurziju, kada će posetiti manastire Žiču, Studenicu i Vrnjačku banju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare