Sanacija Sarajevskog, izgradnja mosta u Graovu i puta u selu Koraćevac

LESKOVAC

“Sanacija Sarajevskog mosta je jedan od značajnih projekata o čijoj smo realizaciji govorili u prethodnim mesecima”, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović govoreći o radovima na sanaciji Sarajevskog mosta.

„ Zahvaljujući dobroj saradnji sa republičkim organima, u ovom slučaju sa Koridorima Srbije, započet je proces sanacije ovog mosta, mosta ka Graovu i asfaltiranje saobraćajnice kroz Koraćevac u dužini od 1,8 kilometra, koje je završeno. Sva tri projekta se realizuju putem jednog ugovora ukupne vrednosti 3.283.504 evra. S obzirom na to da se radi o kompleksnim objektima rok za završetak radova je 240 dana. Ovi radovi, podrazumevaju sanaciju kolovoza, osiguranje stubova, proširenje pešačkih staza, novu ogradu i ivičnjake. Most će biti osvetljen kao most Vrla,“ rekao je Cvetanović.

Čedomir Jović, predsednik MZ Grdelica varoš, podseća da je Sarajevski most rekonstuisan nakon urušenja zbog NATO bombardovanja 1999. godine, ali da je bila neophodna dodatna rekonstrukcija kako bi bio bezbedniji za saobraćaj.

Dragan Zorić, predsednik MZ Palojce, kaže da će izgradnja mosta meštanima Graova mnogo olakšati život zato što su pre koristili drveni, takozvani most ljuljaška, koji je bio isključivo za pešake, a sada će moći da se kreću i vozila i deci će biti olakšan odlazak u školu.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Koraćevčanin
Koraćevčanin
1 godina pre

Da bi došli do asfaltiranog puta u selu Koraćevac prvo morate da pređete betonski most koji povezuje Predejane i Koraćevac. Most je u katastrofalnom stanju, gotovo u potpunosti oštećen prelascima teških kamiona i građevinskih mašina tokom izgradnje tunela. Lepo je što su Koridori Srbije asfaltirali put, ali je potpuno neverovatno što je most ostavljen u očajnom stanju jer je valjda i on deo puta koji su koristili graditelji tunela. Ako most bude urušen ne znam kako ćemo uopšte da stignemo do asfaltiranog puta, pošto je on jedini veza za izlazak i dolazak u Koraćevac.

Koraćevčanin
Koraćevčanin
1 godina pre
Odgovori  Koraćevčanin

Posebno mi je zanimljivo kako se niko od onolikog broja ljudi koji su došli u Koraćevac na konferenciju, a koji su uglavnom zaposleni u državnim i gradskim institucijama nije zapitao kako je moguće da je put asfaltiran a most ostavljen u ruiniranom stanju.
Još interesantnije je da pitanje o mostu nije postavio niko od novinara jer su svi prisutni u publici na konferenciji morali da pređu preko istog.