Sanacija korita reke Južna Morava kod Vranja

VRANJE

U toku su radovi na sanaciji kanala postavljanjem novih ustava kod Zlatokopačkog mosta sa čišćenjem korita Južne Morave. To je prva faza hitnih radova u vrednosti oko 30 miliona dinara.

O radovima koji se izvode na proširenju proticajnog profila reke Južna Morava gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković razgovarao je sa predstavnicima JP „Srbijavode“, koje je investitor i firme CD HIS iz Niša.
Druga faza podrazumeva sanacione radove na nadvišenju nasipa sa desne obale uzvodno od Zlatokopačkog mosta do uliva Trebešinjske rekei  sanaciju nasipa na levoj obali od Železničke stanice prema ušću Vranjske reke.
Vrednost radova u okviru ove faze je blizu 25 miliona dinara.

Član Gradskog veća, Aleksandar Janjić zadužn za poljoprivredu kaže da su zbog poplava poljoprivredni proizvođači imali veliku štetu.

,,Radovima na proširenju proticajnog profila Južne Morave, 150 hektara obradivog poljoprivrednog zemljišta levo i desno od Zlatokopačkog mosta biće zaštićeno, što je od interesa i za proizvođače i za lokalnu samoupravu“, istakao je Janjić.

Gradonačelnik Milenković smatra da će završetkom ovih radova višegodišnji  problem izlivanja Južne Morave usled jakih kiša biti rešen.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare