Samostalna liberalna stranka: Albanci u Vučitrnu glasali za Srpsku listu

GRAČANICA

            Povodom saopštenja Srpske liste u kome je u negativnom kontekstu, sa nizom uvreda i neistina spomenut predsednik Samostalne liberalne stranke, Slobodana Petrović, i u kome je optužen za “prevaru u Centru za brojanje glasova putem pošte” Samostalna liberalna stranka ovim putem odbacuje svaku moguću insinuaciju koja je dovodi u pitanje sa bilo kakvom prevarom i manipulacijom izbornom voljom građana i od Srpske liste zahteva da se više bave argumentima, a manje političkim pokličima, navodi se u saopštenju SLS.

“Slobodan Petrović, kao četrnaestogodišnji lider Srba sa Kosova iz čije stranke je proisteklo više od 50% trenutnih političkih lidera Srpske liste, nema potrebu da dokazuje tvrdnje “koliko zna o tome koliko Srba ima na Kosovu”. Nama je jako žao sto je Srpska lista svoju preuranjeno proglašenu “pobedu nad pobedom” (ako se tako naziva prisila i tortura koju su poslednjih mesec dana sprovodili nad sopstvenim narodom) prinuđena ovim trikovima da umanjuje ili da svoj neuspeh i brzopletost opravdava na ovaj način.

Činjenica je da je Samostalna liberalna stranka ta koja u Centru za brojanje glasova nema ni jednog posmatrača ispred svoje stranke, čime pokazujemo da verujemo da je manipulacija glasovima tamo nemoguća. Činjenica je da su glasovi koji su trebali da budu poslati putem pošte predviđeno Zakonom o izborima dopremljeni na drugačiji nacin, a Samostalna liberalna stranka nije ta koja je u tome učestvovala. Činjenica je da su na dan izbora jedini koji su manipulisali izbornim procesom i bili privođeni od strane onih koji su bili zaduženi za nadgledanje i sprovođenje izbornog dana bili članovi biračkih mesta imenovani od strane Srpske liste. Činjenica je da je na dan izbora Srpska lista bila ta koja je zloupotrebila član 15.5 Pravila o glasanju gde su radno sposobne i zdrave osobe masovono proglašavali osobama sa ograničenim sposobnostima koje su bile prinuđene da svoje glasačko pravo ostvare uz asistenciju članova Srpske liste radi kontrole glasanja, a posebno poniženje su doživeli zdravstveni radnici kao i radnici obrazovanih ustanova koji su takođe morali da glasaju uz asistenciju članova Srpske liste. Činjenica je i to da je Srpska lista bila ta koja je u ovom izbornom procesu manipulisala izbornom voljom građana koristeći i zloupotrebljavajući javne resurse, vršeći pritisak i zastrašivanje na birače i naše pristalice uručujući preko desetine suspenzija i prekida radnih odnosa zaposlenima pri institucijama Republike Srbije koje funkcionišu na teritoriji Kosova.

Za kraj želimo da se osvrnemo i na izjavu predsednika Samostalne liberalne stranke, Slobodana Petrovića za portal Kosovo Online, koja je izvučena iz konteksta i preneta samo jednim delom. Govoreći o broju glasova koje je Srpska lista dobila u Vučitrnu aludirao je konkretno na glasove sa biračkog mesta 2701B/01R, etnički čisto albansko mesto na kome je Srpska lista dobila 427 glasova, a koje je i sama javnost ovih dana imala prilike da vidi (Obrazac za usklađivanje rezultata vanrednih parlamentarnih izbora za 2019. godinu sa biračkog mesta 2701B/01R koji ćemo dostaviti u prilogu). Isti takvi primeri se mogu videti i na biračkim mestima u opštini Vitina (biračko mesto 2620D/02R, 2620D/03D) kao i na mnogim drugim biračkim mestima u etnički čistim albanskim mestima što se poslednjih dana opravdavalo tehničkim greškama prilikom prenosa podataka u obrascima. Na neistine i optužbe Srpske liste pre izbora kako će za Samostalnu liberalnu stranku glasati na hiljade Albanaca odgovaramo ovim primerima jer iz priloženog jasno vidimo da se dogodilo upravo obrnuto i da je glasove albanske zajednice jedino dobila Srpska lista”, navodi se u saopštenju SLS.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x