Crta podnosi krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Vladi AP Vojvodine

BEOGRAD

Zbog sumnje na zloupotrebu javnih resursa u političke svrhe, Crta će podneti još jednu krivičnu prijavu pošto je ustanovila da je među više od 200 vozila, registrovanih izvan Lučana, koja su primećena na dan održavanja lokalnih izbora u toj opštini, 16. decembra 2018, bila i škoda superb u vlasništvu Vlade AP Vojvodine.

Crta raspolaže fotografijom navedenog vozila, snimljenom u blizini jednog od biračkih mesta u Lučanima. Još u decembru 2018. godine, Crta je od pokrajinske vlade zahtevala spisak svih vozila u njenom vlasništvu. Pošto na zahtev nije odgovoreno, Crta je uputila žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja, te joj je traženi spisak dostavljen tek sada, u oktobru 2019. godine.

„Tokom dijaloga o izbornim uslovima insistiramo na neophodnosti suzbijanja zloupotrebe javnih resursa, jer to vidimo kao jedan od ključnih problema koji ugrožavaju regularnost izbornog procesa. Nažalost, nemamo utisak da nadležne institucije, poput Tužilaštva i Agencije za borbu protiv korupcije, efikasno deluju u slučajevima poput ovog“, izjavio je Raša Nedeljkov, programski direktor Crte.

Crta zahteva od nadležnog Tužilaštva da u najkraćem roku ispita razloge zbog kojih se službeni auto pokrajinske vlade neradnog dana našao u mestu koje je stotinama kilometara udaljeno od Vojvodine, te da preduzme dalje zakonske mere.

Ranije je Crta već podnela krivične prijave protiv odgovornih lica u 15 javnih preduzeća i ustanova iz 8 gradova, čija vozila su bila prisutna tokom izbornog dana u Lučanima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare