Šaip Kamberi na Poslovnom forumu Srbija – Turska

BUJANOVAC-BEOGRAD

 

Poslovnom forumu Srbija – Turska, koji je održan juče u Beogradu, prisustvovao je i predsednik bujanovačke opštine Šaip Kamberi sa saradnicima. Na Kamberijevoj zvaničnoj facebook stranici se navodi da je na forumu, uz predsednika Turske Erdogana, bilo prisutno i više od 140 poslovnih ljudi iz ove zemlje.

„Početni kontakti sa turskim privrednicima dobar su korak prema ekonomskom razvoju i potencijalnim investicijama u budućnosti. Turska privreda već duže vreme vidi jug zemlje pogodnim za investiranje. Bujanovac ulaže napore da ostvari saradnju sa turskim privrednicima, sve u cilju otvaranja novih radnih mesta“, navodi se u objavi.

Šef kabineta predsednika opštine, Rahim Salihi, u izjavi za JUGpress ističe da je od posebnog značaja to što je na panel diskusiji učestvovalo i troje privrednika koji već investiraju na jugu Srbije i to u Nišu, Leskovcu i Vladičinom Hanu.

„Oni prepoznaju strateški dobar položaj našeg područja, u tome vide dobru priliku za širenje svog biznisa. Delegacija opštine Bujanovac, na čelu sa predsednikom Kamberijem, je u neposrednom kontaktu sa potencijalnim investitorima, predočila sve ono što bujanovačka opština može da pruži i šta može da im stavi na raspolaganje. Vođeni su razgovori koji daju nadu da u narednom periodu može doći do saradnje“, naglašava Salihi.

Predsednik opštine Šaip Kamberi je, kako kaže šef njegovog kabineta, stavio da znanja turskim privrednicima da imaju njegovu bezrezervnu političku podršku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare