Počeli radovi na rekonstrukciji Infektivnog odeljenja

LESKOVAC

Povodom početka radova na rekonstrukciji zgrade infektivne službe u Opštoj bolnici Leskovac održana je konferencija za medije na kojoj je direktor te ustanove Nebojša Dimitrijević rekao da je od dana otvaranja ovog odeljenja davne 1947. godine do danas vrlo malo urađeno na obnovi zgrade.
„Posebno se radujem što smo radove na rekonstrukciji ovog odeljenja počeli baš danas, na Dan oslobođenja grada Leskovca, te se na ovaj način i mi priključujemo slavlju. Od radova će se raditi ojačanje zgrade, ploča, krov, stolarija, fasada kao i kompletna rekonstrukcija unutrašnjosti, elektrika, sanitarni čvorovi, podovi. Svi teži pacijenti koji su na infektivnom odeljenju biće zbrinuti u Nišu ili u Vranju, a za sve ostale infektivno odeljenje biće dostupnu u glavnoj zgradi bolnice na prvom spratu gde je ranije bilo odeljenje dijalize.“


Načelnik infektivne službe dr Božidar Miljković je dodao da je stara zgrada ovog odeljenja imala 24 postelje, a sada je to smanjeno na 12 zbog radova koji su u toku.
Projekat rekonstrukcije podržao je  grad Leskovac, a njegova vrednost je 42 miliona dinara. Rok za završetak radova je 45 dana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare