Sade sadnice u Spomen parku a uništavaju zelenilo u centru grada

LESKOVAC

U podnožju Spomen parka zasadjeno je danas 180sadnica, čija je nabavka koštala oko milion dinara. To je akcija pošumljavanja koju je sprovelo Odeljenje za zaštitu životne sredine.

Po obodu javne površine, sa koje je prethodno uklonjeno nisko rastinje, zasadjeno je 180 mladica jasena, javora, hrasta i crnog bora, čime je oplemenjen goli prostor ispod Spomen parka i lokalnog puta ka Donjoj Jajni:

”    Ovom akcijom, ustvari, prirodi vraćamo ono što joj pripada, šaljući poruku svima da nam je obaveza zaštita i očuvanje sredine u kojoj živimo. Zvuči kao izlizana floskula, ali je istina da planetu nismo nasledili od predaka, već smo je pozajmili od potomaka. Koristim priliku da deci Leskovca i cele Srbije čestitam Svetski dan dečjih prava, u nadi da će postati ekološki odgovorni ljudi, srekla je Marija Rajković iz kabineta gradonačelnika.

Akciju pošumljavanja nije poremetila ni kiša, koja je zaposlene u Odeljenju za zaštitu životne sredine obradovala, jer će, kako kažu, mladim sadnicama, obezbediti potrebnu vlagu uoči predstojeće zime.

Nabavka  sadnica je finansirana iz gradskog budžeta i za te namene opredeljeno je skoro milion dinara.

Projektom prtavljenja gradskog trga umesto gradskog parka biće uništena zelena površina u centru grada.

Spomen park, gde su sadjenje sadnice, a sve to obišao i gradonačelnik lično, nalazi se u podnožju brda Hisar, na periferiji Leskovca

Prati
Obavesti me o
guest

4 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Loli
Loli
4 godine pre

Očigledno niste dobro informisani o izgradnji trga, jer će i tamo biti zasadjena nova stabla, a stara će ostati… Tako da ne pišite ne proverene stvari,koliko da bi pljunuli na vlast…

Burazer
Burazer
4 godine pre
Odgovori  Loli

Pljuc!

Poli
Poli
4 godine pre

Treba mu tri do četiri puta veći kišobran. Ovaj je za lepe i vitke ljude poput mene.

Jeftino
Jeftino
4 godine pre

Jeftina nabavka milion dinara podelire sa 180 eto cene jedog sadnog drveta