Obeležili Svetski dan deteta

LESKOVAC

Svetski dan deteta, leskovačka biblioteka obeležila je radionicom ”Reciklirajmo uz knjigu” i izložbom dečjih knjiga na stranom jeziku .Učenici drugog razreda su, koristeći upotrebljeni karton i druge materijale, pravili ukrasno prstenje za salvete.

Ustanovljen 1954. godine, Svetski dan deteta se obeležava kako bi se privukla pažnja javnosti i ukazalo na obaveze svakog društva prema najmladjim članovima. Širom sveta, pa i u Srbiji, organizovane su najrazličitije aktivnosti, na kojim se promovišu prava i potrebe dece s jedne, te najbolji načini za njihovo zadovoljavanje, sa druge strane.

Narodna biblioteka u Leskovcu, dečji praznik je obeležila kroz edukativno-zabavnu radionicu ”Reciklirajmo uz knjigu” i predstavljanje dečje literature na enegleskom jeziku iz svog fundusa.

–          Učesnici radionice su djaci drugog razreda Osnovne škole ”Svetozar Marković” i učiteljica Ana Gavrilović. Želimo da im približimo pojam reciklaže, zašto je treba usvojiti kao naviku, kao i činjenicu da otpad može biti dragocen resurs. Uz štednju koju ostvarujemo, istovremeno čuvamo i svoju životnu okolinu i planetu, rekla nam je bibliotekar, Dragana Marinko vić.

Kako smo ušli u svečarsko doba godine, koje počinje slavama, odlučeno je da deca, od recikliranog kartona i drugih materijala, izradjuju ukrasne prstenove za salvete. Okruženi živim bojama traka, cveća i štraseva, mališani su pustili mašti na volju, unapred se radujući što će svoj mali ručni rad, moći da ponesu kući.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare