SAD razočarane izveštajem o granici sa Crnom Gorom

PRIŠTINA

Razočarani smo  izveštajem nove Komisije za obeležavanje državne granice podnetim juče skupštinskom Odboru za evropske integracije. Njene tvrdnje su neosnovane, dovode do zablude, i pogrešne, saopštila je ambasada SAD u Prištini.

“Postojeći sporazum odražava jedan tačan proces utvrđivanja granice, koji je potvrđen od strane Državne komisije Kosova i brojnih međunarodno priznatih stručnjaka. Stejt department je 2015. godine potvrdio da je prvobitni sporazum tačno odražavao granicu koja je postojala od 1974. godine između Kosova i Crne Gore. Odtada se nisu pojavile nikakve činjenice koje bi dovele tu odluku u pitanje. Dovoditi u pitanje sporazum, i odugovlačenje procesa ratifikacije ugrožava odnose Kosova sa susedima i EU, i ostavlja Kosovo i njene građane izolovanim.

Vreme je da kosovske institucije rade kako bi unapredile interese građana Kosova po ovom pitanju. Pozivamo kosovske političare da gledaju dalje od svojih ličnih partiskih interesa i politika i da usredsrede se na potrebe svojih građana ratifikovanjem postojećeg sporazuma što je pre moguće”, navodi se u saopštenju ambasade SAD u Prištini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare